Przed chwilą zainstalowałem najnowszego Skype: skype-debian_2.0.0.63-1_i386.deb z repozytorim Skype i dźwięk wychodzący z mojego komputera był mocno zniekształcony, notorycznie brak poszczególnych słów. Rozmowę testową przeprowadzałem kilkukrotnie.
Wróciłem więc do starej wersji skype-debian_2.0.0.27-1_i386.deb, dźwięk jest poprawny.
Mam pytanie: czy to tylko u mnie, czy u Kolegów którzy aktualizowali Skype do najnowszej wersji oficjalnej też występują problemy z dźwiękiem?
Na wszelki wypadek, przed uaktualnieniem proponuję zatrzymać paczkę ze starszą wersją.
Pozdrawiam
sj65
Czy tylko u mnie zniekszta
Dzięki za zainteresowanie!
Sprawdzałem ponownie wszystkie możliwe ustawienia mikrofonu,wszędzie tam gdzie to jest możliwe. Próbowałem wszystkich możliwych ustawień z odtwarzaniem dźwięku.Reinstalowałem alsę. Próbowałem w Siduxie i tu było dużo lepiej. Widocznie mój układ sprzętowy ma problemy z tą wersją Skype. Na razie zostaję przy skype-debian_2.0.0.27-1_i386.deb. Tu wszystko jest idealnie zarówno w Lennym jak i Siduxie.
Pozdrawiam
sj65
Sprawdzałem ponownie wszystkie możliwe ustawienia mikrofonu,wszędzie tam gdzie to jest możliwe. Próbowałem wszystkich możliwych ustawień z odtwarzaniem dźwięku.Reinstalowałem alsę. Próbowałem w Siduxie i tu było dużo lepiej. Widocznie mój układ sprzętowy ma problemy z tą wersją Skype. Na razie zostaję przy skype-debian_2.0.0.27-1_i386.deb. Tu wszystko jest idealnie zarówno w Lennym jak i Siduxie.
Pozdrawiam
sj65