Witam wszystkich Serdecznie.
Mam taki problem: mianowicie posiadam laptopa Acer Aspire 3100 i chciałem sobie na nim zainstalować Debiana 4.0 i jak wrzucę płytkę z Debianem do napędu i po chwili czyta z płyty i pokazuje się standardowe okienko Debiana i naciskam enter "to boot" i mieli trochę) i po chwili komputer się wyłącza. Nie wiem dlaczego tak jest. jakieś propozycje?
I jeszcze jedna ważna rzecz jak odpalę virtual PC to bez problemu Debian się uruchamia.
Pozdrawiam.
uruchamianie instalatora Debiana 4.0 - Acer Aspire 3100
Dalej nic, zrobiłem tak jak napisałeś?.
Przy uruchamianiu płyty pojawiają się miedzy innymi napisy:
Nie wiem o co chodzi?
Przy uruchamianiu płyty pojawiają się miedzy innymi napisy:
Kod: Zaznacz cały
cannot allocate...
działa!
Ale jesli przy tym dam install acpi=off, wszystko sie zainstalowalo, Debian juz stoi z tym ze jest pewien problem: myszka na usb mi nie dziala (tylko touchpad) oraz nie moge sie polaczyc z internetem, adresy IP, itp. wszystko jest dobrze skonfigurowane. Nie wiem dlaczego.
Aaha i jeszcze jedno. Jesli w ustawieniach GRUBa zmienie na acpi=on po restarcie systemu, jak chce odpalic Debiana to mi sie komputer wylacza.
Jakies propozycje.
Ale jesli przy tym dam install acpi=off, wszystko sie zainstalowalo, Debian juz stoi z tym ze jest pewien problem: myszka na usb mi nie dziala (tylko touchpad) oraz nie moge sie polaczyc z internetem, adresy IP, itp. wszystko jest dobrze skonfigurowane. Nie wiem dlaczego.
Aaha i jeszcze jedno. Jesli w ustawieniach GRUBa zmienie na acpi=on po restarcie systemu, jak chce odpalic Debiana to mi sie komputer wylacza.
Jakies propozycje.