[+] Instalacja j
[+] Instalacja jądra 2.6.24.4
Witam zassalem sobie jadro linux-2.6.24.4.tar.gz i rozpakowalem go w /usr/src/
wydalem komende make menuconfig i oczywiscie w kreatorze wybralem sobie moduly ktore mnie interesuja itp., nastepnie wydalem komende: make-kpkg clean i nastepnie przeszedlem do kompilacjii jadra komenda: make-kpkq --revision=786:nowejadro2.6.24.4 kernel_image (chcialbym dodac ze korzystalem z opisu kompilacji na stronce: http://pl.wikibooks.org/wiki/Bardzo_szc ... w_Debianie)
No i zaczela sie kompilacja... Po jakichs 20 minutach komputer sie wylaczyl. Nie wiem dlaczego?
Powtorzylem proces kompilacji od poczatku i znow komputer sie wylacza...
Oczywiscie komputer to laptop Acer Aspire 3100...
Moze wiecie co jest grane?
wydalem komende make menuconfig i oczywiscie w kreatorze wybralem sobie moduly ktore mnie interesuja itp., nastepnie wydalem komende: make-kpkg clean i nastepnie przeszedlem do kompilacjii jadra komenda: make-kpkq --revision=786:nowejadro2.6.24.4 kernel_image (chcialbym dodac ze korzystalem z opisu kompilacji na stronce: http://pl.wikibooks.org/wiki/Bardzo_szc ... w_Debianie)
No i zaczela sie kompilacja... Po jakichs 20 minutach komputer sie wylaczyl. Nie wiem dlaczego?
Powtorzylem proces kompilacji od poczatku i znow komputer sie wylacza...
Oczywiscie komputer to laptop Acer Aspire 3100...
Moze wiecie co jest grane?
Szczerze to ,,podmuchałem'' w tą szparę gdzie wychodzi układ chłodzenia i kompilacja się zakończyła pomyślnie. Trochę śmieszne dla mnie że po takim ,,zabiegu'' już się nie wyłączał, możliwe że procesorowi coś siedziało na sumieniu i trzeba było to zdmuchnąć.
Bardzo dziękuję za podpowiedź.
Pozdrawiam.
Bardzo dziękuję za podpowiedź.
Pozdrawiam.
Odnośnie mojego procesora w laptopie to jest nim "AMD Sempron 3200+". I jak kupowałem laptopa to sprzedawca mówił że Semprony się bardzo grzeją i mogę potwierdzić to. I raczej nie polecam komputerów z tym procesorem. Teraz pytanie dlaczego kupiłem jak wiedziałem że się grzeje? Jakoś tak wyszło oraz potrzebowałem komputera jak najszybciej.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
- Beginner