Windows po instalacji Linuksa
Windows po instalacji Linuksa
Zastanawia mnie dla ilu z was Linux całkowicie wystarcza, a ilu musi się wesprzeć Windows i w jakiej formie. Czy jest zainstalowany na partycji czy pod np.: wmvarem czy jedno i drugie?
Pomyślałem, że taka ankieta może się przydać - sam się zastanawiam czy nie usunąć z dysku Windows i mieć go ewentualnie pod vmwarem.
Pomyślałem, że taka ankieta może się przydać - sam się zastanawiam czy nie usunąć z dysku Windows i mieć go ewentualnie pod vmwarem.
- parrotlarch
- Beginner
Ja muszę mieć Windowsa, bo niezbędny jest mi Lex. w tym celu odpalam go z Virtualboxa. Mam też windę na osobnej partycji, na wypadek jakby mnie raz na miesiąc naszło pograć w jakąś gierkę (i używam coraz rzadziej, bo mój komp to już antyk). Tą ostatnią windę akurat postawiłem niedawno, bo nie używałem z rok. Poza Lexem i gerkami windows nie jest mi potrzebny. Mojej dziewczynie (która w gry nie gra) jak postawiłem z rok temu etcha z fluxboksikiem, tak zapomniała, ze był kiedyś taki system jak windows.
Jest mi absolutnie niezbedny do uruchomienia tak waznych aplikacji jak Baldurs Gate2, Gothic, Torment i jeszcze paru innych:P
Natomiast moja dziewczyna uzywa oprocz wyzej wymienionych jeszcze SPSS (wersja na linuksa jeszcze nie istnieje zdaje sie), MaxQDA i jeszcze paru narzedzi do analizy danych... Wyglada na to ze na razie Windows zostaje na takie okazje
Wszystkie pozostale zadania oboje wykonujemy na Debianie...
Natomiast moja dziewczyna uzywa oprocz wyzej wymienionych jeszcze SPSS (wersja na linuksa jeszcze nie istnieje zdaje sie), MaxQDA i jeszcze paru narzedzi do analizy danych... Wyglada na to ze na razie Windows zostaje na takie okazje
Wszystkie pozostale zadania oboje wykonujemy na Debianie...