obraz zwalnia odrobinę i nie nadąża za napisami i głosem. Może wina jest w Xorg albo nie mam pojęcia. Karta graficzna x3100 w lenovo r61i. Proszę o jakieś pomysły.
Mozesz mi pomoc wykonac upgrade do Lenny? Szukalem na forum i jakos sie nie doszukalem. Domyslam sie, ze po pierwsze trzeba zmienic repozytorium na Lenny i potem aptitude zalatwi reszte.
Ale przez 2 tygodnie dochodzilem jak dobrze skonfigurowac sobie system i w sumie tylko ten blad w mplayerze mi zostal i nie chce teraz wszystkiego zepsuc i robic na nowo. Dodam ze w innych playerach wszystko dobrze dziala np.: w vlc albo neptune. Pozdrawiam
X Error of failed request: GLXBadContext
Major opcode of failed request: 155 (GLX)
Minor opcode of failed request: 5 (X_GLXMakeCurrent)
Serial number of failed request: 17
Current serial number in output stream: 17
iria pisze:A zmieniałeś może sterownik wyjściowy wideo w mplayerze?
az takim laikiem nie jestem :P na wszsytkich staralem sie odpalic ale dupa albo chodzi plynnie i nie powieksza okna albo przy zoom=1 powieksza okno ale obraz zwalnia moze cos z kodekami nie tak?
Może po prostu przeinstaluj mplayera. To, że Ci zwalnia na zoomie w moim rozumowaniu jest to normalne, ponieważ wtedy zapewne musi sporo przeliczać i komp nie wyrabia. Jakie błędy wyskakują w mplayerze uruchomionym z konsoli gdy chcesz dać pełny ekran?
Ale tak jak mówię najlepiej przeinstaluj mplayera na inna wersję.
komp ma core 2 duo 1.66 + 2gb ramu wiec nie sadze zeby nie wyrabial najprawdopodobniej te stery do karty sa zrypane gdzies wyczytalem ze od jadra 2.6.20 dopiero wszystko ladnie smiga wiec prosze o pomoc jak to do lennego uaktualnic i czy bede musial po tej czynnosci cos na nowo ustawiac itp