Witam
Wcześniej mieliśmy małą sieć na Debianie 3.1, szybka konfiguracja htb, maskarada i inne pliki i działało a pod 4.0 sieć nie działa jak ją uruchomić?
.
Jak uruchomi
Dziękuję za linki, sieć mi działa na serwerze ale nie działa dla innych użytkowników, pewnie gdzieś popełniłem błąd. Postaram się zrobić to wedle w/w linków a czy coś wiecie jak uruchomić HFSC zamiast starego dobrego HTB?
[Dodano: 2008-05-10, 10:28]
Kiedyś na allegro kupiłem od kolesia net_system właśnie taką instrukcję na Debianie 3.1 r.1 i jak do niego zadzwoniłem poinformował mnie, że teraz to 4.0 działa tylko przez HFSC i dużo się pozmieniało, że tamta stara ściąga instruktażowa już jest zła, czy aż tyle się zmieniło?
Kiedyś na allegro kupiłem od kolesia net_system właśnie taką instrukcję na Debianie 3.1 r.1 i jak do niego zadzwoniłem poinformował mnie, że teraz to 4.0 działa tylko przez HFSC i dużo się pozmieniało, że tamta stara ściąga instruktażowa już jest zła, czy aż tyle się zmieniło?
Też kiedyś kupiłem taką instrukcję.miko78 pisze:Dziękuję za linki, sieć mi działa na serwerze ale nie działa dla innych użytkowników, pewnie gdzieś popełniłem błąd. Postaram się zrobić to wedle w/w linków a czy coś wiecie jak uruchomić HFSC zamiast starego dobrego HTB?
Jak będziesz czytał tylko tą instrukcje to przy pierwszym poleceniu:
Kod: Zaznacz cały
apt-setup
I nawet nie dodasz źródeł apt w 4.0.r3.
Powiedz mi kiedy instalujesz gołego Debiana 4.0.r3 to możesz pingować serwer albo dostać się do niego poprzez ETH1 lub ETH2?