nVidia - instalacja sterowników
Witam,
Dziś przeinstalowałem Debiana (Sid) Zainstalowałem jadro 2.6.25 z repozytorium kernel-archive bo odziwo znikło ono ze standardowego repo sida. ściągnąłem stery NVIDI (wersja najnowsza) wrzucam instalacje i wyrzuca mi że mam jądro XEN mimo że wcale takowe nie istnieje w moim systemie. Nie pomogły żadne patche na jądro. Czy po wpisaniu komendy uname -r powinien się wyświetlić dopisek XEN jak posiadałbym takie jądro ? Ma ktoś jakiś pomysł co można zrobić ?
Dziś przeinstalowałem Debiana (Sid) Zainstalowałem jadro 2.6.25 z repozytorium kernel-archive bo odziwo znikło ono ze standardowego repo sida. ściągnąłem stery NVIDI (wersja najnowsza) wrzucam instalacje i wyrzuca mi że mam jądro XEN mimo że wcale takowe nie istnieje w moim systemie. Nie pomogły żadne patche na jądro. Czy po wpisaniu komendy uname -r powinien się wyświetlić dopisek XEN jak posiadałbym takie jądro ? Ma ktoś jakiś pomysł co można zrobić ?
Witam
Mam problem. Gdy próbuję zainstalować sterowniki i wpisuje:
wyskakuje mi :
Czy ktoś wie w czym może być problem?
Mam problem. Gdy próbuję zainstalować sterowniki i wpisuje:
Kod: Zaznacz cały
sh NVIDIA-Linux-x86_64-169.12-pkg2.run
Kod: Zaznacz cały
Uncompressing NVIDIA Accelerated Graphics Driver for Linux-x86_64 169.12.............................................................
NVIDIA-Linux-x86_64-169.12-pkg2.run line 394: ./nvidia-installer: Nie ma takiego pliku ani katalogu