[+] Konfigurator sieci gnome skrót pod xfce

Zagadnienia dotyczące menadżerów okien, środowisk graficznych - X, KDE, GNOME, Fluxbox, XFCE., Compiz itp.
paveu

[+] Konfigurator sieci gnome skrót pod xfce

Post autor: paveu »

Czy jest możliwość zrobienia skrótu z sieć-gnome (komunikacja z windowsem) do Xfce.
Tak szukam i szukam i xfce nie zrobiło do tego linku.
Pozdrawiam
Paweł
tydell

Post autor: tydell »

To co mówisz w gnome to jest wtyka do nautilusa, czyli menadżera plików w środowisku gnome.

W xfce menadżerem plików jest thunar, ale on z kolei nie ma możliwości przeglądania zasobów sieciowych.

Poszukaj na forum Ubuntu, tam był gdzieś post wg którego obeszli ten problem i w thunarze sieć się przegląda, jak znajdę to podam linka.
paveu

[Rozwiązany]

Udało się :) howto: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=304131

Pozdrawiam.
tydell

Post autor: tydell »

A powiedz teraz mnie czy montuje Ci wg tego how-to zasoby sieciowe z innych komputerów? Czy tylko przeglądasz zawartość grup roboczych i czy możesz ściągać z innych hostów?
paveu

tydell pisze:A powiedz teraz mnie czy montuje Ci wg tego how-to zasoby sieciowe z innych komputerów? Czy tylko przeglądasz zawartość grup roboczych i czy możesz ściągać z innych hostów?
Tak montuje bez problemu, ze ściąganiem nie ma problemu również. Teraz nawet komunikacja z Windowsem działa mi stabilniej niż na aplikacji gnome :)
ODPOWIEDZ