Witam mam problem z kompilacja starego jądra o numerku 2.4.26. Kompilację wykonuje na debianie etch (numer to 2.6...). Kompilację wykonalem techniką http://www.howtoforge.com/kernel_compil ... ebian_etch . W pewnym momencie kompilacja przerywa sie i wywala błąd:
The latest 2.4 version of the Linux kernel is: 2.4.36.4 2008-05-07 04:19 UTC F V C Changelog
Bo rozumiem że masz jakiś przymus skorzystania ze starszej linii 2.4.xx ... Bo oni chyba to co jakiś czas odświeżają aby dało się skompilować pod najnowszym gcc
Tak mam przymus, i chodzi o jadro z numerkiem 2.4.26, bo chce pachować krenela openmosixem, a ostatnia stabilna wersja openmosixa właśnie odwołuje się do kernela z numerkiem 2.4.26. Czy w ogóle mogę kompilować jądro 2.4.xx pod jądrem 2.6.xxx?????
Innymi słowy starszego toolchaina
I chyba nie potrzebujesz openmosixa:
LinuxPMI (Linux Process Migration Infrastructure) is a Linux Kernel extension for single-system image clustering. The project is a continuation of the abandoned openMosix clustering project.
Mam problem z instalacja ze starszą wersją gcc i ogólnie mówiąc ze starszymi pakietami.... U mnie jest gcc 4.1.2... Może ktoś wie jak zrobić żeby była starsza wersja gcc i wszystkich innych pakietów????
Version requires old depmod, but couldn't run /sbin/depmod.modutils: No such file or directory
make[1]: *** [_modinst_post] Błąd 2
make[1]: Opuszczenie katalogu `/usr/src/linux-2.4.26'
make: *** [install/linux-image-2.4.26-om1-custom] Błąd 2