YagAA pisze:Teraz po uruchomieniu,cokolwiek wybiorę w KDM to wywala miKod: Zaznacz cały
Xsession:warning:unable to write to /tmp] I mam do kliknięcia tylko "Okay", klikam i znów uruchamia mi się KDM. Co robić...?:>[/quote] Miałem ten sam problem przy instalacji Xfcee - okazało się, że na partycji "/" brakuje miejsca.
[SOLVED] Wywalenie KDE
możesz sprawdzić za pomocą polecenia:YagAA pisze:ale nie wiem po ile każda,dałem tylko dalej)
Kod: Zaznacz cały
df -h
Twój wcześniejszy post jest ucięty, jak edytujesz posty to nie wycinaj tego na co ktoś już może odpowiadać, a poza tym uciełeś tak, że piszesz "i wyskakuje taki błąd..." a błąd wyciełeś.
aloha
velmafia: mój poprzedni post nie jest ucięty,tylko nieprecyzyjny Pisząc "ten błąd" miałem na myśli
Wpisałem
wypisuje mi
W reszcie mam jeszcze wolne miejsce. Jak "zabrać" miejsca /dev/hdc6 (katalog /home/) i "dać" /dev/hdc1 ,albo co zrobić,ale bez re instalacji... (skasować część plików z /dev/hdc1 albo coś )
Xsession:warning:unable to write to /tmp; X session may excit with an error
df -h
System plików rozm. użyte dost. %uż. zamont. na
/dev/hdc1 2,3 G 2,3G 0 100% /
Kaka': Dałem
I wypisało,że zwolnione zostanie 41,0kB miejsca. Chyba operacja bez sensu,jeśli mój system może na tym ucierpieć (tak napisał velmafia).
Jakieś inne pomysły?
apt-get remove -u kde
Jakieś inne pomysły?
apt-get clean
aloha
Debian: zainstalowałem tego oprhanera,ale mogę wywalić tylko takie rzeczy
Wszystko to z katalogu /main/libs/ Nie mam możliwości zmienienia katalogu,czy coś. Co teraz?
libc6-amd64
libident
libldap-2.3-0
liblzo2-2
libsigc++-1.2-5c2
libtextwrap1