Debian Portal

Ogólne pytania dotyczące systemu
borlus
Beginner

Post autor: borlus »

Wielka szkoda... Mogło to być wielkim ukoronowaniem naszej wiedzy i przyczynić się do zainteresowania Debianem nowych ludzi... Właściwie Ventrue ma rację, dlaczego nie wyszło?
giaur
Member

Post autor: giaur »

Dlaczego?

Ano dlatego, ze brak jest grupy ludzi, ktorzy by sie porzadnie wzieli za robote i skoordynowali prace (mowa o pomyslodawcach i administratorach), tak naprawde to samym pomyslodawcom przestalo na tym zalezec (albo nie maja czasu)
Awatar użytkownika
ruun
Member

Post autor: ruun »

Widać pisanie systemów portalowych nie jest naszą mocną stroną. Może więc wykorzystamy jakieś istniejące rozwiązania np. wiki. Do uruchomienie wiki nie potrzeba wiele. Wystarczy jakieś logo, motyw przerobiony pod kolorystykę forum i już można uzupełniać treścią.
JarekMk
Beginner

Post autor: JarekMk »

ruun pisze:Widać pisanie systemów portalowych nie jest naszą mocną stroną. Może więc wykorzystamy jakieś istniejące rozwiązania np. wiki. Do uruchomienie wiki nie potrzeba wiele. Wystarczy jakieś logo, motyw przerobiony pod kolorystykę forum i już można uzupełniać treścią.
Wiki, Joomla, Drupal, WordPress i wiele innych :) Najszybciej chyba jakbyście WP postawili - i najlepiej :)
Rad
Member

Post autor: Rad »

Silnik portalu został napisany, jednak nikomu się nie chciało umieszczać artykułów.
fnmirk
Senior Member

Post autor: fnmirk »

Rad pisze:Silnik portalu został napisany, jednak nikomu się nie chciało umieszczać artykułów.
Moim zdaniem zawiedli potencjalni autorzy. Może projekt nie jest jeszcze stracony? Przeglądając ten temat, deklaracji jest sporo, gorzej z realizacją zobowiązań.
Wniosek: Demokracja wymaga Dyktatora :-P
Awatar użytkownika
ruun
Member

Post autor: ruun »

Zacytuję fragment rozmowy z działu dla moderatorów z października 2007 ...
velmafia pisze:jak wiadomo, dlp już powstało i puki co jest dostępne pod tym adresem:
http://debian.linux.pl/....
jednak nie ma jeszcze na nim żadnej treści.
czy jest ktoś chętny aby dodawać content?
Rad pisze:1. Jak tam coś dodać?
velmafia pisze:pytaj db
i temat umarł :/

a sam silnik widziałem tylko raz, nie udało mi się bliżej przyjżeć bo szybko zniknął.
dworakex

Post autor: dworakex »

Reaktywujemy? Weźmy się do kupy, wakacje przed nami, zbieramy ludzi i 1 września uruchamiamy! Jest duzo ludzi chętnych, trzeba tylko rozplanować robotę i znaleźć jakiegoś grafika. Sam też będę programować, technologie webowe (xhtml, css, js, php5) i jakieś podstawowe bazy danych (mysql, postgresql, sqlite) znam to możemy coś wykodzić. Najlepiej byłoby się zaopatrzyć jeszcze w jakąś domenkę, ale z tym ciężko, trzeba by było odkupić. Ale w każdym razie, niech osoby chętne się wpiszą jeszcze raz, i zacznijmy coś robić, a nie mówić o tym kilka lat. I mam prośbę do tych którzy mają uprawnienia do tego silnika który niby jest niby nie jest - mogę uzyskać dostęp?
Awatar użytkownika
cyryllo
Beginner

Post autor: cyryllo »

Również mogę pomóc.
JarekMk
Beginner

Post autor: JarekMk »

Co za problem z silnikiem? Wordpress i dodawać i tak będzie to na zasadzie bloga - nic więcej...
ODPOWIEDZ