No nie wiem czy za takie parę dni...Hmm podobno Lenny za pare dni ma byc zamrozony
Dlaczego warto zaktualizować Debiana do wersji testowej
- parrotlarch
- Beginner
xtomashx, wystarczy, ze we wpisanych adresach repozytoriow masz testing nie lenny, wtedy nawet przy zamrozeniu Lennego, bedziesz pobieral aktualizacje dla kolejnej wersji testowej bez wzgledu jaka jej tam nazwe nadadza. Tak czy siak nie ma sie co rzuac na aktualizacje do Sida.
np
np
Kod: Zaznacz cały
deb [url]http://ftp.pl.debian.org/debian/[/url] testing main non-free contrib
Witam serdecznie!
Posiadam (od wczoraj) Debiana Etch, właśnie go aktualizuje do Lennego, jednak w trakcie pobierania jednago pakietu (nie wiem którego, bo juz go nie ma w konsoli) miałem problem z połączeniem i nie pobrało mi tego pakietu (pamiętam, że nazwa zaczynała się od lib).
W związku z tym, czy moge kontynuować aktualizacje? Czy ten pakiet zostanie jeszcze raz pobrany?
Posiadam (od wczoraj) Debiana Etch, właśnie go aktualizuje do Lennego, jednak w trakcie pobierania jednago pakietu (nie wiem którego, bo juz go nie ma w konsoli) miałem problem z połączeniem i nie pobrało mi tego pakietu (pamiętam, że nazwa zaczynała się od lib).
W związku z tym, czy moge kontynuować aktualizacje? Czy ten pakiet zostanie jeszcze raz pobrany?
Przu probie aktualizacji pojawia sie blad:
Dlaczeo?[/quote]
Zapisywanie dodatkowych informacji o stanie... Gotowe
E: Internal Error, Could not perform immediate configuration (2) on debian-archive-keyring
W czasie instalacji wystąpiły problemy. Próba naprawy
Po takich aktualizacjach gdzie cos moglo pojsc nie tak mozesz skorzystac z
Zeby sprawdzic czy jakies pakiety nie sa uszkodzone etc.
dpkg --audit