Witam.
Któregoś dnia zauważyłem brak kosza na pasku. Zdziwiłem się, szybko okazało się, że w moim katalogu HOME nie ma katalogu.Trash. A kosza nie da się dodać w żaden sposób.
Gdy uruchamiam Nautilusa mam po lewej stornie PO£O¯ENIA: PULPIT, SYSTEM PLIKÓW i KOSZ. Ale nigdzie indziej nie.
Jak to naprawić?
Znikn
Radoslaus Kosz nie znikł, tylko się utajnił. Czy trzeba się z twojej wypowiedzi domyślać, że masz zainstalowane środowisko Gnome.
Teraz jak to naprawią to po tych swoich próbach będziesz miał na panelu kilka skrótów do kosza.
Doraźnie utwórz sobie ikonę na pulpicie. W Lenny zauważyłem pojawiło się ta niedogodność, po aktualizacji dwa tygodnie temu. Rozwiązania nie znam, szczerze to nie szukałem. Wiem tylko, że jak będziesz prowadził kursor myszki po panelu i klikniesz w miejscu gdzie ma być ikona kosza to on się otworzy.
Teraz jak to naprawią to po tych swoich próbach będziesz miał na panelu kilka skrótów do kosza.
Doraźnie utwórz sobie ikonę na pulpicie. W Lenny zauważyłem pojawiło się ta niedogodność, po aktualizacji dwa tygodnie temu. Rozwiązania nie znam, szczerze to nie szukałem. Wiem tylko, że jak będziesz prowadził kursor myszki po panelu i klikniesz w miejscu gdzie ma być ikona kosza to on się otworzy.
scieżka do kosza to
Kod: Zaznacz cały
/home/user/.local/share/Trash
Po prostu: terminal ( lub,jezeli nie masz, zainstaluj),
potem kolejno:
apps>nautilus>desktop ( dalej bedziesz wiedzial co zrobic xd xd )
Kod: Zaznacz cały
gconf-editor
potem kolejno:
apps>nautilus>desktop ( dalej bedziesz wiedzial co zrobic xd xd )