Aptitude dist-upgrade z p
-
Aptitude dist-upgrade z płyty
Sprawa prezentuje się następująco: Mam zainstalowanego Debiana 3.0 woody i chcę go aktualizować do eth. Wyczytałem że wystarczy podmienić repozytorium na Eth, potem aptitude update, a na końcu finałowe aptitude dist-upgrade. Tylko że dysponuję bardzo wolnym połączeniem internetowym i pobieranie wszystkiego z sieci trwałoby długo. Mam płytę DVD z Debianem Eth i parę jeszcze z paczkami do niego. Czy mógłbym zrobić tak że w sources.list zapodałbym tylko wpis do tej płyty dvd (poleceniem apt-cdrom add), a potem aptitude update i aptitude dist-upgrade?
-
No właśnie w tym problem ze sie nie da w mojej sytuacji :-P Dałem dist-upgrade z cdromu i poszło. Pluł się o x.org ze folder /usr/X11R6/bin nie jest pusty i zeby wykasowac. Zrobiłem to i daje od nowa. Zobaczymy.
[ Dodano: 2008-07-09, 12:41 ]
Poszło gładziutko. Nie pasował mu ten XFree86, nie chciał xorga zainstalować. Najpierw wyłączyłem Xy, ale dalej wyskakiwały te same errory. Więc dałem aptitude remove XFree86, potem aptitude dist-upgrade i mam najnowszego etha :-P
[ Dodano: 2008-07-09, 12:41 ]
Poszło gładziutko. Nie pasował mu ten XFree86, nie chciał xorga zainstalować. Najpierw wyłączyłem Xy, ale dalej wyskakiwały te same errory. Więc dałem aptitude remove XFree86, potem aptitude dist-upgrade i mam najnowszego etha :-P