Audacious sie posypa

Tematy związane z oprogramowaniem, instalacją, konfiguracją
Awatar użytkownika
najczarniejszy

Audacious sie posypał po aktualizacji - Lenny

Post autor: najczarniejszy »

Dzisiejsza aktualizacja Audaciousa do wersji 1.5.1 spowodowała, że się nie uruchamia:

Kod: Zaznacz cały

(audacious:4270): GLib-GObject-WARNING **: invalid cast from `GtkVBox' to `GtkWindow'

(audacious:4270): GLib-GObject-WARNING **: invalid cast from `GtkVBox' to `GtkWindow'

** (audacious:4270): WARNING **: could not open '\xa0\xfc-\u0008\u0001', no transport plugin available
Unable to read from ��, giving up.
amidi-plug(amidi-plug.c:amidiplug_init:97): init, read configuration
amidi-plug(i_backend.c:i_backend_load:107): loading backend '/usr/lib/audacious/Input/amidi-plug/ap-alsa.so'
amidi-plug(i_backend.c:i_backend_load:145): backend /usr/lib/audacious/Input/amidi-plug/ap-alsa.so (name 'alsa') successfully loaded
Naruszenie ochrony pamięci
Ma jeszcze ktoś z Was podobnie? Czy to po mojej stronie wina? (Lenny)
Awatar użytkownika
parrotlarch
Beginner

Post autor: parrotlarch »

mam dokładnie to samo, ale nie mam czasu nad tym pomyśleć. na codzień używam mpd+ncmpc, (sonaty gimmixa) a audacious jest dla dziewczyny i gości. chwilowo zainstalowałem aqualung - fajny i prosty i exaile (pretendujący do miana amaroka w gtk).
przyłączam się do pytania kolegi.
Awatar użytkownika
najczarniejszy

wyglada na to że mamy tu 2 błędy - segfault przy ładowaniu domyślnej playlisty i drugi spowodowany przez plugin ikonki w tacce. w każdym razie u mnie ani upgrade audacious-plugins do 1.5.1-1 ani skasowanie domyślnej playlisty nie dają rezultatu ;/
sickman

Post autor: sickman »

Błędów jest więcej.

Najlepsze wyjście na Lennym to ściągnąć ręcznie wszystkie 3 paczki do audacious z repozytorium Sida i zainstalować przez dpkg.

Poszło i póki co działa :)
Awatar użytkownika
parrotlarch
Beginner

Post autor: parrotlarch »

przecież w Sidzie jest ta sama wersja
http://packages.debian.org/search?keywo ... ection=all
mam dodane na stałe repo Sida z niższym priorytetem i zawsze najpierw próbuję paczki z Sida jak coś mi nie działa w Lenny.
sickman

A ja nie mam dopisanego repo SIDa, bo już wystarczy, że przy kolejnej aktualizacji paczek z repo LENNYego przestaje działać część systemu albo pojedyncze programy.

Dziś ściągnąłem paczki ręcznie, usunąłem do zera zainstalowaną wersję, wpakowałem świeży nabytek. I DZIA£A :) Na liście błędów było napisane, że paczki w repo SIDa zostały podmienione, a że wersja ta sama... :-P

¦ni mi się XMPLAY na Debiana... lekki, prosty, skuteczny...
Awatar użytkownika
Inquistor
Beginner

Post autor: Inquistor »

sickman pisze:A ja nie mam dopisanego repo SIDa, bo już wystarczy, że przy kolejnej aktualizacji paczek z repo LENNYego przestaje działać część systemu albo pojedyncze programy.

Dziś ściągnąłem paczki ręcznie, usunąłem do zera zainstalowaną wersję, wpakowałem świeży nabytek. I DZIA£A :) Na liście błędów było napisane, że paczki w repo SIDa zostały podmienione, a że wersja ta sama... :-P

¦ni mi się XMPLAY na Debiana... lekki, prosty, skuteczny...
Działa jak natura chciała ;-) Dopóki nie poprawią paczek, to ten sposób jest dobrą alternatywą dla niedziałających pakietów lenny'ego.
Awatar użytkownika
najczarniejszy

u mnie to nie działa.
dla jasności, te 3 paczki to audacious, audacious-plugins i audacious-plugins-extra ?
sickman

Odinstaluj audacious, usuń do zera jego pakiety, zablokuj na chwile repo sida... sidowe paczki ściągnięte ręcznie zainstaluj via dpkg... i to wszystko, musi pójść.
Awatar użytkownika
najczarniejszy

nie mam repo sida. ściągałem te paczki ręcznie i instalowałem przez dpkg, tak jak piszesz - nie działa. pozostaje mi chyba czekać aż poprawią pakiety w repo lenny'ego.
ODPOWIEDZ