@wojtekz_
Po pierwsze - logi.
Ok tylko za bardzo nie wiem które, mimo że siedzę na Debianie już jakiś czas nie wiem jeszcze wszystkiego stąd prośba na wstępie jeśli czegoś brakuje, napiszcie co a ja uzupełnię informację
Po drugie - mam nadzieję, że wykonałeś:
>>First, make /etc/init.d/console-screen.sh like it originally was. Then make sure you have the console-setup package installed (most likely you already have it). Then run "dpkg-reconfigure console-setup".<< Nic o tym nie piszesz.
Mówiłem że próbowałem wszelkich prób podanych na stronie wyżej.
Ale jeśli tego nie widać podam co wybieram podczas konfiguracji (w kolejności):
keybord105,Poland,Poland,Left Alt,No Compose Key,UTF-8,Latin 1 & Latin5, VGA, 16, dev ... 1-6
Po trzecie - rozumiem, że nie kompilujesz jądra ze źródeł, tylko bierzesz gotowy image.
Ja bym kompilował ze źródeł i/lub włączył jakieś debugowanie, żeby stwierdzić o co chodzi.
Kombinuj ;-)
Zawsze korzystałem z jajek z repo, kompilację próbowałem zrobić wcześniej i system zatrzymuje się dokładnie w tym samym miejscu (zresztą opisałem i ten problem na forum).
O włączeniu debugowania nie słyszałem więc nie wiem co i jak.
@dzidzius80
Dokładnie zdaję sobie sprawę że u jednych nowe jajko działa a u mnie nie (bez skojarzeń), ale nawet próba czystej instalacji na nowej partycji kończy się tym samym.