Zamienniki dla The Bat oraz The KMPlayer

Tematy związane z oprogramowaniem, instalacją, konfiguracją
greg23

Zamienniki dla The Bat oraz The KMPlayer

Post autor: greg23 »

Czesc,

jestem starym windowsiarzem :P i szukam, jak na razie 2 zamiennikow. Dla:

- The Bat - w szczegolnosci chodzi mi o to, by dodane konta pocztowe byly wyswietlane osobno wraz ze wszelkimi katalogami (inbox, outbox,trash etc). Oraz mozliwosc podgladu wiadomosci (jakby dalo sie header to by bylo tez super) na serwerze, bez uprzedniego scigania ich.

- The KMPlayer link - IMHO jeden z najlepsyzch odtwarzaczy mediow dla win32. No coz, w tym wypadku chodzi mi o cos o zblizonych mozliwosciach do tego odtwarzacza.

Dziekuje
thalcave
Junior Member

Post autor: thalcave »

na Linuksie masz MPLAYERA
co do poczty nie wiem... ja używam mutta inne to alpine (konsolowy), icedove, evolution... ich jest naprawdę sporo
PhockouS

Post autor: PhockouS »

Masz używasz poczty google to polecam check gmail'a.

Peace
Awatar użytkownika
ruun
Member

Post autor: ruun »

Też używam TheBata (doskonały program), niestety nie znajdziesz na linuksa programu który by mu dorównał. Ja takiego nie znalazłem a gdy siedziałem na Debianie to używałem programu Kmail, jest fajny ale trochę mało intuicyjny przy konfiguracji.
Tatanek

Post autor: Tatanek »

Za Bacika używam Claws Mail (http://www.claws-mail.org). Oferuje szablony, każde konto można dodać jako osobne. Nie znalazłem czegoś bardziej zbliżonego a z tego co wiem to Ritlabs nie zamierza zrobić Bacika na Linuksa, chociaż pod Wine działa.
SeRdEcZnY
Beginner

Post autor: SeRdEcZnY »

The KMPlayer też jest pod Linuksa :P Choć jeszcze nie miałem okazji go przetestować
AdeBe
Junior Member

Post autor: AdeBe »

Ja zamiast KMPlayer polecam bardzo mocno SMPlayer, jest naprawdę fantastyczny moim zdaniem.

A zamiast Bat'a, to chyba tylko Icedove (aka Thunderbird) będzie dla Ciebie odpowiedni. Aczkolwiek jeśli zdołasz przyzwyczaić się do Kmail'a a potem zaczniesz korzystać z całego zestawu Kontact, to cud miód i orzeszki :-D
greg23

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

Chcialem uniknac odpalania aplikacji przez "emulatory" win32, no ale jak sie nie da inaczej to sprobuje, chociaz z drugiej strony - nigdy nie uzywalem komplekoswoych narzedzi do zarzadzania moim czasem itp - jak Evolution, MSoutlook itp., ale wydaje mi sie, ze skoro Kcontact jest tak rozbudowany, to moze sie naucze i przyzwyczaje.

Co do SMPlayer, faktycznie niezla app - musze jeszcze sie pobawic.

A co powiecie na odpowiednik Miranda IM? (http://www.miranda-im.pl ) - od poczatku zabawy z KDE uzywalem kopete i pidgina, w tym kopete nie moge sie dogrzebac do zmiany wielkosci ikonek itp. I czy ktos z was uzywa kadu z pluginem jabbera? Jak sie sprawuje to rozwiazanie?
SeRdEcZnY
Beginner

Post autor: SeRdEcZnY »

greg23 pisze:Chcialem uniknac odpalania aplikacji przez "emulatory" win32
win32 to codec, a emulatory to wine, crossover

Pozdrawiam ;)
greg23

win32 to codec, a emulatory to wine, crossover
Mój błąd ;-)

Czy ktoś ma jakiś ergonomiczny sposób na to jak w Kmail utworzyć folder z podfolderami, które by odpowiadały danej skrzynce pocztowej. Próbowałem coś takiego zrobić, ale nie wiem jak rozwiązać pobieranie poczty do odpowiednich katalogów (trochę męczące jest zakładanie filtrów :/)

Pozdro!
ODPOWIEDZ