vista + explorer = ?

Problemy dotyczące innych systemów operacyjnych
fanatico
Beginner

vista + explorer = ?

Post autor: fanatico »

Witam, problem polega na tym że nie mogę nawiązać połączenia się z internetem. Jest to o tyle dziwne że np. wp.pl się odpala a onet.pl już nie ;-) Strony się pingują. ¯aden firewall nie blokuje. W explorerze ustawione są domyślne ustawienia. Zainstalowana została opera i mozilla - też to nie pomaga. Oprócz wp.pl odpala się np. polska.pl. Inne strony nie wchodzą :-P
Nie mam zielonego pojęcia co się stało ale już siedzę przy tym 3 h. Strona jak już mówiłem się pinguje ale po wpisaniu adresu onetu w pasek adresu nic się nie pojawia. Zacząłem grzebać w systemie i doszło do tego że odpala się "szkielet" strony-pasek pokazuje że nie załadowała się do końca. Obrazki się nie wyświetlają. Stawiałbym na DNS ale wp jednak się odpala. System to vista. Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc.
fnmirk
Senior Member

Post autor: fnmirk »

Pamięć podręczna przeglądarki do wyczyszczenia. Jak wygląda instalacja jawy? Więcej nie wiem.
fanatico
Beginner

Pamięć wyczyszczona :-) Java zainstaowana - w tej chwili nie wiem jaka wersja. Spokojnie-jak to się dzisiaj nie skończy to lapek leci razem z użyszkodnikiem przez okno ;-)
ellmo

Re: vista + explorer = ?

Post autor: ellmo »

fanatico pisze:na DNS ale wp jednak się odpala. System to vista. Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc.
Może masz podobnie jak ja miałem:
DNS ustawione na TPSA a usługodawca multimedia czy tam inna kablówka. W tym momencie pewne adresy pozwalał przetłumaczyć ale większość właśnie nie.
fanatico
Beginner

Jest to komputer w firmie konkretnie w Starostwie ;-) Mam porobione 4 podsieci a routing jest na OpenBSD. Wszystkie kompy normalnie chodzą tylko nowych nie można dorzucać. Sprawdzałem w kilku biurach. Mój laptop też nie działa - pobiera adres, pinguje strony, niektóre nawet odpala ;-) Nie mam zielonego pojęcia. I tak rezygnujemy z tego serwerka i kupujemy jakiś porządny sprzęt(router) i myśle że sprawa się wyjaśni.
Mimo wszystko dzięki za pomoc
ODPOWIEDZ