Debian 4 Etch nie wykrywa dysku przy instalacji

Ogólne pytania dotyczące systemu
fnmirk
Senior Member

Post autor: fnmirk »

Guest_555 pisze:Odnośnie modemu do neostrady dysponuje właśnie modemem ZXDSL852,...

Skorzystaj z tego opisu, działa najlepiej ze wszystkich mnie znanych poradników.
A drugie moje pytanie, jeżeli już zainstaluję Debiana, czy będę mógł uruchomić Windowsa z partycji NTFS?
Tak, bez problemu.
Po przerwaniu instalacji Debiana, bo wystąpił powyższy błąd debootstrapa okazało się, że Winda też nie działa, ale z tym sobie poradziłem bo ustawiłem partycję z Windą na Active.
Wykonaj najpierw pod Windows sprawdzanie dysku (skandisk i defrag) i dopiero wtedy dziel go, na nowe partycje lub instaluj Debiana.
Sprawdź sumy kontrolne obrazu ISO ściągniętej płyty instalacyjnej przed jej nagraniem na cd.
Bodzio
Junior Member

Post autor: Bodzio »

fnmirk pisze:ZDSL852 --- to dopiero problem
tu zwracam honor :)
Guest_555 pisze:Debiana chcę zainstalować równolegle z XP
- XP daj na pierwszej partycji, choć z XP niby nie ma problemu na innych partycjach - ale... lepiej się zabezpieczyć
Guest_555 pisze:dla instalacji Debiana z systemem plikow Ext2
-> daj ext3
gadon

Post autor: gadon »

Mam troche inny problem a mianowicie podczas instalacji Lenny przechodzac do kroku partycjonowania wykrywa mi dysk, lecz nie pokazuje zawartych na nim partycji. I zeby cokolwiek zrobic trzeba (chyba) tworzyc nowa tablice partycji, czego oczywiscie nie chce. Ma ktos pomysl jak z tego wybrnac?
pozdrawiam
ODPOWIEDZ