Witam.
Tak jak pisał Adam_null wyżej - to zachowanie jest spowodowane przez uproszczony zapis xorg.conf - np w sekcji monitor masz zapewne jakieś zapisy ogólne
Musisz wpisać dokładnie jaki masz sprzęt i jakie ma parametry i będzie ok. Miałem tak samo - był problem jak odłączyłem monitor, klawiaturę, mysz (tu tak samo - na niektórych konfiguracjach - nie chce wystartować bez klawiatury). Jak będą wszystkie dane podane to nie będzie próbował sam znaleźć. Musisz dodać sekcję ModeLine, obsługiwane częstotliwości itp. Np u mnie pomogła taka modyfikacja. Teraz startuje X-y bez podłączonego monitora.
działa na 100% tylko wymaga odrobiny poeksperymentowania - poszukaj, posprawdzaj
Wtedy instalujesz Wine i odpalasz Windowsowego uTorrenta na Debianie. Na pulpicik wchodzisz przez VNC i wszystko śmiga
macias pisze:giaur do torrentfluxa jest wtyczka obsługi przez www??, i czy będzie chodziło bez xorga ?
Nie potrzeba wtyczki, bo TorrentFlux wlasnie tak dziala - przez www. Musisz miec serwer www i baze MySQL, a calym programem sterujesz przez interfejs www z dowolnego kompa w sieci. Caly program to zbior skryptow w php, ktore steruja konsolowym BitTornado - a to jeden z najlepszych programow do torrentów.
Ja mialem to zrobione tak, ze udostepnilem katalog pobieran przez sambe i zmapowałem to jako dysk sieciowy - rozwiazanie prawie idealne :-P
X-y na serwerze nie sa wymagane - zreszta kto stawia X-y na serwerze? :shock: