Jedyne miejsce gdzie znalazlem ten katalog to katalog domowy roota... Usunalem, ale dalej efekt ten sam
Zaznacze, ze menager logowania uruchamia sie automatycznie po starcie systemu... Mam tam wylistowanych userow, ale po wpisaniu loginu i passwd pusty pulpit i okienko w rogu ;(
Jeśli miałeś wcześniej IceWm, odinstalowałeś w tej samej sesji aptitude i zainstalowałeś kde to kdm źle rozpoznaje sesje startową i coś mota, objawy dokładnie takie jak napisałeś. Miałem dokładnie to samo. Wystarczyło w kdm'ie w menu na dole przestawić z "default" na "KDE" i powinno pójść, bo inaczej łączy jakby configi z dwóch oddzielnych menadżerów i wychodzi to co opisałeś.
Heh - temat juz dawno zapomniany. Chodzi o to, ze nie mialem zainstalowanego innego managera. Byla to gola instalacja (pierwsze CD) a do tego doinstalowane KDE. Po jakims czasie sie poddalem i zainstalowalem wersje z KDE i chyba pomoglo, bylo tak dawno temu ze juz nie pamietam A teraz to i tak mam tylko wersje textowa ktora wykorzystuje w sumie tylko do Dynamipsa/Dynagena/Pemu