[+] brak ikonki network manager w trayu
-
[+] brak ikonki network manager w trayu
Mam zainstalowany network manager oraz włączony obszar powiadamiania w pasku ale mimo wszystko nie pokazuje mi ikonki w trayu. Co możne być tego przyczyną?
-
Używam gnome mam już dodany ale i tak nie pokazuje ikonki network managera jak w konsoli wpisze nm-applet to pokazuje
ale jak zrobię to jako root to ikonka się pojawia i można zmieniać sieci i wszystko działa jak należny. Tylko ze po każdym restarcie systemu muszę to uruchamiać ręcznie jako root a zawsze ładowało się automatycznie przy starcie jako zwykły użytkownik.
Kod: Zaznacz cały
(nm-applet:5590): WARNING **: <WARN> nma_dbus_init(): could not acquire its service. dbus_bus_acquire_service() says: 'Connection ":1.517" is not allowed to own the service "org.freedesktop.NetworkManagerInfo" due to security policies in the configuration file'
** (nm-applet:5590): CRITICAL **: nma_dbus_enable_networking: assertion `applet->connection != NULL' failed
** (nm-applet:5590): CRITICAL **: nma_dbus_enable_wireless: assertion `applet->connection != NULL' failed
Co pokazują polecenia:dzidziathc pisze:Używam gnome Tylko ze po każdym restarcie systemu muszę to uruchamiać ręcznie jako root a zawsze ładowało się automatycznie przy starcie jako zwykły użytkownik.
Kod: Zaznacz cały
ls -l /etc/init.d
ls -l /etc/rc5.d
-