debian:/home/# compiz
/usr/bin/compiz.real: Screen 0 on display ":0.0" already has a window manager; try using the --replace option to replace the current window manager.
/usr/bin/compiz.real: No manageable screens found on display :0
debian:/home/ewterus# OstrzeÅźenie menedÅźera okien: Nie moÅźna odczytaÄ motywu z pliku /usr/share/themes/Clearlooks/metacity-1/metacity-theme-1.xml: Failed to open file '/usr/share/themes/Clearlooks/metacity-1/metacity-theme-1.xml': Nie ma takiego pliku ani katalogu
OstrzeÅźenie menedÅźera okien: Nie moÅźna odczytaÄ motywu "Clearlooks": Failed to open file '/usr/share/themes/Clearlooks/metacity-1/metacity-theme-1.xml': Nie ma takiego pliku ani katalogu
3) Robiłem opis dla Radeona, a Ty masz nvidie (chyba). Spróbuj poszukać o tym na Google. Dodam jeszcze, że zapewne (nie jestem do końca pewny) trzeba mieć odpalone AIGLX, które działa tylko na otwartych sterach. Więc jeśli masz zamknięte stery (nvidia) to mogą być problemy z AIGLX, ale compiz powinien działać bez AIGLX'a...
Ja próbowałem odpalić compiz na radeonie 9250 ale chyba się nie da :|. Po starcie brak obramowania wokół okienek, podczas ręcznego odpalenia wyskakuje taki błąd:
/usr/bin/compiz.real: No GLXFBConfig for default depth, this isn't going to work.
/usr/bin/compiz.real: Failed to manage screen: 0
/usr/bin/compiz.real: No manageable screens found on display :0.0
ModY_WzM pisze:Ja próbowałem odpalić compiz na radeonie 9250 ale chyba się nie da :|. Po starcie brak obramowania wokół okienek, podczas ręcznego odpalenia wyskakuje taki błąd:
hehe, mam ten sam problem. Brak belek okna i w berylu, i compizie. Raz są, raz nie ma (częściej nie ma ]3D driver claims to not support visual 0x23[/quote]
jest winą wyżej wymienionych paczek. Pewności jednak nie mam...