Bardzo mnie wkurza podwójne uruchamianie się programów odtwarzających np. filmy czy dźwięk przy dwukliku (no dobrze, czasem jest tych kliknięć więcej). Chodzi mi np. o mplayera, vlc, audaciousa itp.
Czy da się jakoś w systemie zablokować ich podwójne uruchamianie? Rzadko oglądam dwa filmy równocześnie
P.S. Podobnie zdarza mi się uruchomić podwójnie aktualizacje systemu, ale to się tak często nie zdarza.
Może po prostu wystarczy kliknąć raz, żeby coś włączyć? Z twojej wypowiedzi można wywnioskować, że - jak słusznie zasugerował twój 'błyskotliwy interlokutor' - najzwyczajniej w świecie klikasz na pliku zbyt wiele razy.
Możesz sobie ustawić uruchamianie na jedno kliknięcie (nie wiem jakiego środowiska używasz), tylko wtedy klikaj raz bo inaczej to ze 4 razy uruchomisz.
Może podaj z jakiego środowiska graficznego korzystasz. Wystarczy chyba skonfigurować działanie myszki podobnie jak w Windows i nie będzie problemu dodatkowego klikania.
Może podaj z jakiego środowiska graficznego korzystasz. Wystarczy chyba skonfigurować działanie myszki podobnie jak w Windows i nie będzie problemu dodatkowego klikania.
Poczciwy gnome. Spróbuję pobawić się ustawieniami myszy. A z tym uruchamianiem aktualizacji systemu to jest po jednokliku i stąd częsty nadmiar.