Ręce już mi opadają i nie wiem jak sobie z tym poradzić.
Miałem reinstall sys no i oczywiście muszę instalować wszystko na nowo.
Ale do rzeczy, chodzi o to, że kiedy włączam ff 3.0 wyskakuje:
Co chcesz osiągnąć. Jeżeli masz w systemie działającą przeglądarkę Iceweasel to Firefox nie będzie działał z tego co wiem.
Zawsze system będzie się odwoływał do Iceweasel. Musisz zmienić coś w systemie aby działał Firefox nie pamiętam w tej chwili co.
fnmirk pisze:Co chcesz osiągnąć. Jeżeli masz w systemie działającą przeglądarkę Iceweasel to Firefox nie będzie działał z tego co wiem.
Zawsze system będzie się odwoływał do Iceweasel. Musisz zmienić coś w systemie aby działał Firefox nie pamiętam w tej chwili co.
Osiągnąć chce 32 bitowa działająca przeglądarkę z flesh'em. W poprzednim systemie działał i IW i FF tak więc nie wiem co jest teraz nie tak. Odkryłem ciekawą sugestie iż wpisując adres ip zamiast www strona otwiera się co prawda bez obrazków.
Jakieś sugestie przychodzą komuś do głowy?
Osiągnąć chce 32 bitowa działająca przeglądarkę z flesh'em
Po co? Z flashem nie ma żadnego problemu w systemie 64 - bitowym. A jezeli tak mocno pragniesz firefoxa 32-bitowego na systemie 64-bitowym to prawdopodobnie bedziesz musial go uruchamiac w chroocie. Chociaz niewykluczone, ze i normalnie by dzialal jezeli beda zainstalowane wszystkie 32-bitowe biblioteki.
Jeżeli masz w systemie działającą przeglądarkę Iceweasel to Firefox nie będzie działał z tego co wiem.
Bedzie, bedzie... czemu ma nie dzialac? Problem w tym, ze po wpisaniu "firefox" uruchomi sie najpierw dowiązanie z /usr/bin, czyli iceweasel.
Zawsze system będzie się odwoływał do Iceweasel.Musisz zmienić coś w systemie aby działał Firefox nie pamiętam w tej chwili co.
Wystarczy zrobic dowiazanie do firefoxa gdzies w /usr/bin (do pliku uruchamiającego przeglądarkę). I W KDE/Gnome ustawic "firefox" zamiast "iceweasel" jako domyslna przegladarke.