Problem z mail() po restarcie
Problem z mail() po restarcie
Witam!
Jako młody administrator napotkałem na problem... Zostałem wyrzucony od razu na głęboką wodę, bo administrator, który miał się zajmować serwerem gdzieś wyjechał... Linuxa jednak trochę znałem (z rok, albo i więcej w domu się nim bawiłem). Dobra do rzeczy: po restarcie funckja mail() w php nie działa, tzn. nie wysyła emaili, przed rebootem było wszystko ok. Exima wystartowałem, ale to nie pomogło... Może macie jakieś pomysły?
Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź...
Jako młody administrator napotkałem na problem... Zostałem wyrzucony od razu na głęboką wodę, bo administrator, który miał się zajmować serwerem gdzieś wyjechał... Linuxa jednak trochę znałem (z rok, albo i więcej w domu się nim bawiłem). Dobra do rzeczy: po restarcie funckja mail() w php nie działa, tzn. nie wysyła emaili, przed rebootem było wszystko ok. Exima wystartowałem, ale to nie pomogło... Może macie jakieś pomysły?
Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź...
To jest w logach exima...Kaka' pisze:Otwórz jako root.zrio pisze:failed to open /etc/virtual/domains
[ Dodano: 2007-02-28, 20:37 ]
Przykład:
Kod: Zaznacz cały
2007-02-28 20:28:53 1HKaCOS-0000Bo-0l failed to open /etc/virtual/domains for linear search: Not a directory
Kod: Zaznacz cały
-rw-r--r-- 1 Debian-exim nobody 79 2007-02-20 16:07 virtual
-rw-r--r-- 1 root root 12288 2007-02-20 16:07 virtual.db
Pozdrawiam i dzięki za zainteresowanie