[+] filmy youtube, a pe

Zagadnienia dotyczące menadżerów okien, środowisk graficznych - X, KDE, GNOME, Fluxbox, XFCE., Compiz itp.
ziecio

[+] filmy youtube, a pełny ekran pod iceweasel

Post autor: ziecio »

Witam
Mój problem polega na tym, że włączając pełny ekran oglądanego filmiku na youtube zawiesza się przeglądarka Iceweasel i nie mogę powrócić do zwykłego trybu. Każde uruchomienie pełnego ekranu zmusza mnie do ręcznego wyłączenia i ponownego włączenia komputera. Wydaje mi się, że to wina flasha ale próbowałem już flashplayer-mozilla oraz flashplayer-nonefree ale na jednym i na drugim efekt jest taki sam.

Posiadam laptopa Asus X51, system: Debian Sid, kernel: 2.6.26-1-686, grafika: ATI X1100 zainstalowane "zamknięte" sterowniki z repo.
Chav

Post autor: Chav »

Zainstaluj flasha ze strony adobe i zobacz czy wtedy zawiesi.
pichichi

Post autor: pichichi »

Jakiej wersji flasha używasz (z 10 są jeszcze chyba problemy lepiej zostać przy 9)?
Kiedy problem się pojawił i czy wcześniej wszystko dobrze działało?
U mnie (Opera+flash 9) wystąpił podobny problem po zmianie na panoramiczny tryb obrazu tzn. w trybie na pełnym ekranie wszystko działa z opóźnieniem około 5s. (przy najechaniu kursorem na przycisk odtwarzacza ten podświetla się z opóźnieniem i efekt jego działania też nie jest natychmiastowy). Sprawdziłem przed chwilą i zauważyłem, że opóźnienia są mniejsze. Wygląda na to, że to wina tych zmian i powoli to naprawiają.

Jeśli komputer ci się zawiesza i na nic nie reaguje to raczej wina flasha.
Zainstaluj flasha ze strony adobe i zobacz czy wtedy zawiesi.
Sprawdź czy problem występuje w Operze?

Ps.
Pierwszego dnia po zmianie na serwerze youtube miałem jeszcze problem z przycinaniem się filmików gdy te były zbuforowane w 100% (ale następnego dnia problem sam zniknął).
ziecio

Post autor: ziecio »

Zainstalowanie sterowników ze strony Adobe rozwiązało problem. Dzięki za pomoc.
A tak na marginesie myślałem, że sterowniki znajdujące się w repozytorium są bardziej kompatybilne ale chyba nie zawsze tak jest.
ODPOWIEDZ