Linkus działa inaczej niż Windows. Tak jak pavbaranov już Ci napisał zależy to od ilości uruchamiających się przy staracie procesów (czyli aplikacji najczęściej działających w tle). Można to oczywiście zoptymalizować (czyli w całości dostosować do swoich potrzeb) i wielu osobom rzeczywiście Linuks "wstaje" szybciej niż Windows. Zresztą na forum znajdziesz wiele wątków na ten temat. Poniżej kilka przykładowych:Rupert pisze:Moja frustracje wywolal w glownej mierze fakt, ze w tym czego sie po Linuksie spodziewalem - czyli szybkosci - ustepuje on mojemu Windowsowi
klik#1]klik#2[/URL]; klik#3; klik#4; klik#5; klik#6; klik#7
Chcesz mieć mniej programów w systemie? Wywal dotychczasowe środowisko graficzne i zainstaluj np. KDE w wersji podstawoej (bez gier i tylko z podstawowymi aplikacjami):Rhytmbox, i inne narzedzia nazwalem smieciami poniewaz ich nie potrzebuje, ponadto spodziewalem sie ze po instalcji znajde na komputerze goly system, tymczasem tu jest zatrzesienie roznego rodzaju aplikacji. Takie zatrzesienie, ze mam na Linuksie wiecej programow niz mialem na Windowsie
Kod: Zaznacz cały
aptitude install kde-core kde-i18n-pl
Spokojnie, na początek praca na dwóch systemach jest bardzo dobrym rozwiązaniem. Nie musisz zaraz wyrzucać Windowsa. Na Linuksa przesiadaj się stopniowo, to będzie mniejszy szok ;-)Mimo trudnosci nie wroce juz do Windowsa
Bzdura. Debian jest dla każdego - trzeba tylko dać mu szansę ]Przedmowa Sagi o Linuksie[/URL].pavbaranov pisze:Debian nie jest dla Ciebie
Pozdrawiam!