Nokia N73 i Linux
rupek, przecież Ci napisałem że jej nie wykryje. Będziesz mógł swobodnie wysyłać/odbierać pliki przez bluetooth, ale o funkcjonalności z windowsa, czyli przeglądaniu zasobów w menedżerze plików zapomnij (a przynajmniej nie będzie działać od ręki).
fnmirk, może i tylko rozwinięcie, co nie zmienia faktu, że nawet na luser-friendly *buntu wymagało to sporo zachodu i szczęścia (czasami działało).
Ale powtarzam, ten problem dotyczy tylko modeli z symbianem i gniazdem popport
fnmirk, może i tylko rozwinięcie, co nie zmienia faktu, że nawet na luser-friendly *buntu wymagało to sporo zachodu i szczęścia (czasami działało).
Ale powtarzam, ten problem dotyczy tylko modeli z symbianem i gniazdem popport
Wiem, że temat nie żyje już od jakiegoś czasu (znalazłem go w wynikach google "nokia n73 + linuks"). Jednak nie omieszkam dodać swojego zdania tak by rozwiać wątpliwości i nie mieszać ludziom w głowach.
Nokia n73 po podłączeniu kabla "pyta się" w jaki sposób ma się zachować...wystarczy zaznaczyć "pamięć masowa" ( o ile posiada się kartę) i dowolnie przeglądać zasoby telefonu na każdym systemie (Windows/Unix) bez potrzeby instalowania jakichkolwiek innych dupereli!
Pozdrawiam
Krzysiek
Nokia n73 po podłączeniu kabla "pyta się" w jaki sposób ma się zachować...wystarczy zaznaczyć "pamięć masowa" ( o ile posiada się kartę) i dowolnie przeglądać zasoby telefonu na każdym systemie (Windows/Unix) bez potrzeby instalowania jakichkolwiek innych dupereli!
Pozdrawiam
Krzysiek
Jak już temat odżył to sie wypowiem bo akurat mam nokię n73 i używam jej pod linuksem (Ubuntu 8.04, jajko 2.6.24). Po podłączeniu kablem i wybraniu trybu "pamięć masowa" bez problemu można przeglądać zawartość karty pamięci systemowym menedżerem plików, Równie dobrze działa połączenie po bluetooth. I to wszystko bez instalowania dodatkowego softu.