Problem przy instalacji (kompilacji) KDevelop

Tematy związane z oprogramowaniem, instalacją, konfiguracją
Kaka'
Senior Member

Post autor: Kaka' »

Fiołek pisze:Przekonaliście mnie, aktualizuje do testinga :D Jak to ostatnim razem robiłem to mi system padł . Mam stały ale wolny(neo 128).
System się nie posypał, ale posypały się x'y, ponieważ w Sarge jest Xfree86, a w Etch'u jest już X.Org. Po prostu po aktualizacji będziesz musiał skonfigurować X serwer (patrz temat przyklejony o xorgu).
Rad
Member

Post autor: Rad »

Tylko ustaw sobie w sources testing a nie etch, bo jak się zmieni testing na lennego to zostaniesz przy etchu ;) .
mlyczek
Junior Member

Post autor: mlyczek »

Co do aktualizacji to zastanawiam się, czy nie lepiej by było, gdybyś sobie pobrał CD testing z internetu i na czysto instalował. Bo ja jakoś nie jestem przekonany do aktualizacji z Sarge do testing przy zainstalowanym XFree86. Próbowałem to robić 4, czy więcej razy i zawsze po tym była reinstalka
Fiolek

Post autor: Fiolek »

Dobra nie odbiegajmy od tematu. Dzięki za pomoc. Może i rzeczywiście pobiorę Etch'a i na czysto zainstaluje.
Kaka' pisze:System się nie posypał, ale posypały się x'y, ponieważ w Sarge jest Xfree86, a w Etch'u jest już X.Org. Po prostu po aktualizacji będziesz musiał skonfigurować X serwer (patrz temat przyklejony o xorgu).
Posypał się system ;) w ogóle nie mogłem nic zrobić ;)
Kaka'
Senior Member

Post autor: Kaka' »

Posypał się system ;) w ogóle nie mogłem nic zrobić ;)
Tak, oczywiście system startował ale był czarny ekran, tak? No to wtedy padły x'y, ale żeby system padł, to nie chce mi się wierzyć...
Fiolek

Post autor: Fiolek »

Niestety tak. System się nie uruchamiał. Co dokładniej było to nie wiem. Nawet tryb samej linii komend nie chciał się uruchomić. Ale nie wracajmy już do tego.
ODPOWIEDZ