Witam!
Po zainstalowaniu OpenOffice 3.0 program nie uruchamia mi się (tzn. wchodzę w okienko z rejestracją, ale gdy kliknę na zakończ to okienko mruga i znika). Nie wiem o co chodzi, tym bardziej, że mam zainstalowane sun-java6. Gdy spod konsoli wpiszę:
nie wyrzuca mi żadnych komunikatów i nic się nie dzieje. O co chodzi? Spędziłem nad tym ze 4h ale nie doszedłem do rozwiązania. Dziękuję za odpowiedzi.
Przeglądnij sobie tematy sprzed kilku miesięcy na różnych forach. Jeśli instalowałeś na wcześniejszej instalacji 2.4, to prawdopodobnie pokazywane wówczas rozwiązania są nadal aktualne. Generalnie - choć problem, jak się wydaje dotyczy słownika - to należy odinstalować OO 2.x, usunąć po nim wszelkie pozostałości (także te w ukrytych katalogach) i zainstalować OO 3.x. Jeśli z jakichś powodów nie jest to możliwe dla Ciebie rozwiązanie, to spróbuj przeszukać te informacje i ustal, którego to słownika dotyczył problem i jak to naprawić.
Postanowiłem na razie darować sobie openoffice 3.0 i zostałem przy starszej wersji. Próbuję teraz zainstalować sobie kde 4.0 poprzez kompilacje według tutoriala: http://debian.linux.pl/viewtopic.php?t=3320
Po wydaniu polecenia cmakekde wywala mi błąd:
make: *** Nie podano obiektów i nie znaleziono makefile. Stop.
Czy ktoś z Was spotkał się z takim samym problemem? Gdzie może leżeć jego przyczyna?
Dziękuję.
waldus86 pisze:Probuje teraz zainstalowac sobie kde 4.0 poprzez kompilacje wedlug tutoriala :
Nie rób drugiemu to co Tobie niemiłe Paczki KDE 4 masz w kilku miejscach, np. w repo experimental (to dla Sida) lub z kde4.debian.net. I trzeba mieć nadzieję, że działa (Jeśli mnie nie myli nos, to nie będzie działać Kdebluetooth4).
Dziękuję. Akurat to wiem, że są paczki, ale chciałem spróbować kompilacji. W chwili obecnej z braku czasu i tak muszę odłożyć zabawy z nowym kde na później, ale na pewno próby jeszcze podejmę.