strona ubuntu.pl zhackowana?

Wszystko Off Topic
Awatar użytkownika
majsza

strona ubuntu.pl zhackowana?

Post autor: majsza »

PhockouS

Post autor: PhockouS »

W końcu ktoś się zabrał za to forum i jego administratorów. Brawo dla tej ekipy.
yantar
Member

Post autor: yantar »

PhockouS, nie wiem dla kogo tu bic brawo? Jak sie komus forum nie podobalo zawsze mogl isc gdzie indziej. A ekipa zwrotem "niedojebane lamy" mniej wiecej pokazuje poziom gdzie jest. Czasem to jednak mam ochote poprzec Sarkozego.
tadzik
Beginner

Post autor: tadzik »

¯ałosne. Jakieś dzieciaki leczą swoje kompleksy rysując klauny na czyichś stronach. W szkole pewnie są gnębieni i wyśmiewani. Moje zdanie na temat takich ludzi
wojtekz_
Beginner

Post autor: wojtekz_ »

tadzik pisze:¯ałosne. Jakieś dzieciaki leczą swoje kompleksy rysując klauny na czyichś stronach. W szkole pewnie są gnębieni i wyśmiewani. (...)
Ośmielę się mieć inne zdanie na ten temat. Te dzieci są bardzo pożyteczne, bo pokazują, jak marni administratorzy administrują poważnymi. wydawałoby się, stronami. Chyba lepiej jak ośmieszą ich dzieci, niż miała by to zrobić rosyjska (lub inna) mafia. Kosztowało by to na pewno o wiele drożej...

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
darkwater
Junior Member

Post autor: darkwater »

No co ty wojtekz_, ludzi mafią straszysz ? Co oni mogliby zrobić Twoim zdaniem ? Paru łysych na admina nasłać ? :D
fnmirk
Senior Member

Post autor: fnmirk »

PhockouS pisze:W końcu ktoś się zabrał za to forum i jego administratorów. Brawo dla tej ekipy.
Spokojnie z takimi komentarzami każde forum można potraktować podobnie. Podobnie jak w boksie - ,,Nie ma mocnych tylko są źle trafieni'' lub ,,Nie śmiej się dziadku...''
tadzik
Beginner

Post autor: tadzik »

wojtekz_, przyłączam się do pytania darkwatera, co twoim zdaniem mogłaby zrobić taka mafia? Bardziej kolorowy defacment? Zmienić sobie ubuntu.pl w shella? Jaka jest różnica pomiędzy atakiem kogoś takiego a "ruskiej mafii"?
wojtekz_
Beginner

Post autor: wojtekz_ »

Najprościej: odczepimy się od was za 10.000 USD... (kwota dobrana w zależności od oceny bogactwa ;-)). Wiem coś o tym, bo widzę ile prób hackowania jest przeprowadzanych na naszą stronkę firmową... mnóstwo :-(

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
darkwater
Junior Member

Post autor: darkwater »

Za ułamek tej kwoty przywróciliby sobie system z backupów i połatali gdzie trzeba a reszte wydali na piwo :D
ODPOWIEDZ