1. Spróbuj wymusić start Xów na sterowniku vesy.
2. Z openchrome zawsze były na Debianie problemy (3 różne komputery, 3 różne karty, chipsety itp.; wersje Debiana to Etch, Lenny, oraz z różnego okresu Sid, także Sidux). S3 powinna współpracować nieźle z ustawieniami dla vesa (na sztywno wpisane), albo możesz ewentualnie - jeśli masz Etch - to możesz spróbować rozwiązania ze strony via dla linuksa. Optuję jednak za pierwszym z rozwiązań: najpierw zobaczyć, czy na "prostej" vesa nie pójdzie (jutro - jeśli będziesz miał trudności - podrzucę tu Xorga skonfigurowanego dla vesy, powinno chodzić).
[+] Instalacja Debiana na Fujitsu Siemens Amilo LX
Kod: Zaznacz cały
(EE) VIA(0): Unknown Card-IDs(1734 I10AB), report this to the driver maintainer ASAP
Wersja drivera 'via' w Debianie nie zna twojej karty.
A wiec
Kod: Zaznacz cały
reportbug
-
- Senior Member
Próbowałem dopisać właśnie tą rozdzielczość 1280x800, bo na takiej pracowałem w Windowsie, ale wtedy gnome nie działa poprawnie...
A czy kłopoty z moją kartą graficzna mogą mi uniemożliwić obsługę Flasha?
Bo już instalowałem go ze standardowego repo, z debian multimedia, ze repo dug, ze strony adobe i nic nie działa :evil:
A czy kłopoty z moją kartą graficzna mogą mi uniemożliwić obsługę Flasha?
Bo już instalowałem go ze standardowego repo, z debian multimedia, ze repo dug, ze strony adobe i nic nie działa :evil:
-
- Senior Member