Generalnie te same co w wersji niestabilnej, tylko, że starsze i co do zasady stabilniejsze.vikal pisze: Nigdy nie widziałem wersji Etch i nie wiem co można z niej wyciągnąć. Tzn. jakie są programy i jakie możliwości tego systemu.
Jak wyżej - jak to sprawdzić podał Ci już Utumno.vikal pisze:kadu -podstawa dla mnie,
Amarok - bez niego to jak bez ręki,
deluge - obowiązkowy ze względu na prace (wymiana projektów miedzy kolegami z pracy),
synoptic - wiadomo po co,
dodaj/usuń programy - żeby można było instalowac programy z potrzebnymi pakietami (bez szukania),
openoffice - niezbędny,
do rozrywki, kaffeine, MPlayer, KMplayer + kodeki,
gimp,
k3b,
Nvidia X Server settings - do karty
Jeszcze nie odszedł, ale generalnie się zgadzam. Lenny to stabilność porównywalna z Etchem przy czym oprogramowanie aktualniejsze, choć to nie dla wszystkich musi być priorytetowe.davidoski pisze:Etch niedługo odejdzie do lamusa więc moim zdaniem instalowanie go obecnie nie ma większego sensu
lis6502 pisze:a od czasu przejścia na Sid'a i wymianę jajka na 2.6.27 nie uświadczyłem żadnego crash'a-
Nie mów hop, sid nie jest stabilny :-P
Tak, tak, jeszcze niedawno się zapierałeś nogami i rękoma. Ciekawe kto Cię przekonał w końcu ;-)Mnie też długo przekonywali do Lenny'ego, ja też się opierałem Ale dzięki temu forum właśnie przebrnąłem przez najtrudniejszy okres
A swoją drogą szybko zmieniasz zdanie...