Kaka' pisze:Ale weź no powiedz czy ona szybciej od ff działa czy nie?
Ciężko na ten temat teraz powiedzieć cokolwiek, bo sam też nie znalazłem żadnych testów. Osobiście uważam, że szybciej nie wypada, na razie oczywiście.
sparks pisze:Jakoś czarno to widzę...
Ja zaczekałbym, jeszcze jakiś czas z takimi ocenami.
Ja zaczekałbym, jeszcze jakiś czas z takimi ocenami.
Ja to jestem optymistycznie nastawiony. Opinie po necie dość pozytywne krążą. Tylko ta szybkość. W/g mnie najszybsza to jest opera - nie znam szybszej przeglądarki. FF2 jest powolny, ale z rozszerzeniem Fasterfox naprawdę przyśpiesza. Ja mam nadzieję, że ten IceWeasel to będzie mieszanka opery i ff2
Debian pisze:Np. Ten post wysyłał mi się w 1.310s( czyli do chwili jak go zobaczyłem ). To chyba nie jest źle...
Może szybkość nie jest o tyle ważna co sama przeglądarka i jej funkcje. No szybkość też musi być dobra ale nie bez przesady jak to jest na przykład w IE Opera jest szybsza niż ff2+fasterfox ale ta w ff jest znośna czego nie można powiedzieć o IE.
[quote="BlueMan"]Mnie szczęka opadła jak zobaczyłem IceWeasel ]
Jak różne? To jest właśnie Fx, tylko pod inną nazwą, oraz logo. IceWeasel jest tworzone przez deweloperów Debiana, ale nie samodzielnie. Po prostu jak wyjdzie nowsza wersja Fx, to się sprawdza to i owo, poprawia błędy i już paczka gotowa.
Różne pod tym względem, że korzystając już z kilkunastu dystrybucji Linuksa, Windowsa przyzwyczajenie wzięło górę, i jak zobaczyłem inną ikonkę i inną nazwę, mimo że zainstalowałem