Witam,
postanowiłem zasięgnąć waszych opinii na temat mojego nowego projektu. Jest to panel administracyjny do Debiana, w tej chwili ma niewiele możliwości lecz planuję go dalej rozwijać. Proszę o ocenę oraz podpowiedź co dodać (przy ocenie proszę wziąć pod uwagę, że jest to panel dla roota).
¦ciągnąłem, ./instaluj i co dalej?
wchodzę na localhosta a tam cisza, apacz tylko zgłasza się ze swoim nieśmiertelnym 'it works'.
Jestem totalnie zielony jeśli chodzi o serwery i www, więc proszę, Autorze
lis6502@Nexus:/home$ sudo /etc/init.d/apache2 restart
Restarting web server: apache2apache2: Could not reliably determine the server's fully qualified domain name, using 127.0.1.1 for ServerName
[Sun Dec 28 02:12:12 2008] [warn] NameVirtualHost *:80 has no VirtualHosts
... waiting apache2: Could not reliably determine the server's fully qualified domain name, using 127.0.1.1 for ServerName
[Sun Dec 28 02:12:13 2008] [warn] NameVirtualHost *:80 has no VirtualHosts
bugfixa mi tutaj proszę przesłać czem prędzej [/code]
Z tego co widzę masz jakiś problem z VHostami. Domyślny VHost znajduje się w katalogu instalacyjnym DebAdmina (DebAdmin/sa/default) stamtąd jest kopiowany do /etc/apache2/sites-available/.
O VirtualHostach, z tego co pamiętam, na forum było już nie raz (myślę że w pliku install nie popełniłem żadnego błędu, jednak wszystko jest możliwe, jeśli jest jakiś błąd to proszę o informacje o nim na forum).
Mógłbyś tak troszkę łopatologicznie wyłożyć mi co powinienem zrobić? Co edytować?
Jedyne zmiany jakie wprowadzałem ręcznie do plików związanych z siecią to:
VirtualHosty mam ustawione, a nie da się ręczenie jakoś tego ustawić? Bez korzystania z tego instalatora?
Chodzi mi o proces tworzenia tego hasła.
Oraz to:
kopiujesz pliki z "db" tam gdzie chcesz zeby byl widoczny debadmin i tworzysz tam katalog .ssh
tworzysz folder /var/DebAdmin a w nim plik autologin.sh w ktorym zapisujesz: