Gr

Wszystko Off Topic
Marcinnn

Grębosz - Pasja C++ a Symfonia C++ standard

Post autor: Marcinnn »

Hej,

ktoś zna może te dwie książki? Która jest bardziej zaawansowana/obszerna?
maly
Beginner

Post autor: maly »

Symfonia C++ J.Grębosza to bardzo dobry wybór. Pasja C++ to kontynuacja, szablony i obsługa sytuacji wyjątkowych w języku C++ (2tomy). Naukę warto rozpocząć od 3tomowej Symfonii C++ standard. polecam
tadzik
Beginner

Post autor: tadzik »

Symfonia jest - jeżeli się nie mylę - dwutomowa, przynajmniej taka stoi u mnie na półce ;)
zygi151

Post autor: zygi151 »

Jak mały wspomniał

Kod: Zaznacz cały

Symfonia C++ J.Grębosza to bardzo dobry wybór. Pasja C++ to kontynuacja...
Osobiście zastanawiałem się nad kupnem Thinking in C++ lub Synfonia C++ Stand, wybrałem Symfonie mogę powiedzieć dużo dobrego o tej książce, fajne przykłady, autor bardzo fajnie wszystko wyjaśnia, bardzo obrazowe przykłady, na końcu każdego rozdziału powtóreczka w formie ćwiczeń
Za jakiś czas będę kupywał Pasje C++ więc będę mógł zdać ci relacje. Jednak myślę że tak samo fajnie będzie napisana.
arturangiel

Post autor: arturangiel »

[quote="tadzik"]Symfonia jest - jeżeli się nie mylę - dwutomowa, przynajmniej taka stoi u mnie na półce ]
Bo Symfonia swego czasu chyba miała trzy tomy. A ja też mam dwutomową. Do tematu - Pasja to kontynuacja Symfonii.
zygi151

Post autor: zygi151 »

No faktycznie 3tomy były... chyba pierwsze wydanie
2 wydanie miało 2 tomy, jednak z tego co się dowiedziałem to z 2008 jest 3-cie wydanie (2tomy), na allegro sobie poszukaj to chyba za 100 możesz dostać "symfonie i pasje".
tadzik
Beginner

Post autor: tadzik »

Ja swoją symfonię dostałem za ~60 zł z dostawą.
3 tomy miało stare wydanie, z czasów sprzed ustandaryzowania c++ - nie kupować.
Ogólnie Symfonia to świetny wybór jeśli chcesz dokładnie poznać język, wszystko jest bardzo ładnie opisane.
ODPOWIEDZ