Zmiany w tych ustawieniach są widoczne po (najlepiej) restarcie systemu. O czym się przekonałeś na własnym przykładzie.:arrow: Wygładzaj czcionki (antyaliasing): [Ustawienia systemowe]
:arrow: Wymuś dpi czcionek: [Wyłączone]
KDE - nieaktywna opcja wyg
No właśnie ale zastanawiające jest to, że się to zepsuło i nie działa pomimo tego, że przywróciłem ustawienia domyślne.
Nie wiem czy się wcześniej jasno wyraziłem. Gdy uruchomiłem centrum sterowania jako root w module czcionki były właśnie takie ustawienia. Czcionki wyświetlały się wtedy z wygładzaniem podpikselowym ale tylko w programach uruchomionych jako root (widać to na drugim obrazku).
Zupełnie inne ustawienia miałem w tym module gdy uruchamiałem centrum sterowania "normalnie".
No i w sumie nie wiem co jeszcze napisać? Pomału tracę nadzieję, że czcionki będą wyglądały ładnie.
Znalazłem tu coś ciekawgo
... i już wiemy kto jest winny :-)
... i jeszcze temat tutaj
Nie wiem czy się wcześniej jasno wyraziłem. Gdy uruchomiłem centrum sterowania jako root w module czcionki były właśnie takie ustawienia. Czcionki wyświetlały się wtedy z wygładzaniem podpikselowym ale tylko w programach uruchomionych jako root (widać to na drugim obrazku).
Zupełnie inne ustawienia miałem w tym module gdy uruchamiałem centrum sterowania "normalnie".
No i w sumie nie wiem co jeszcze napisać? Pomału tracę nadzieję, że czcionki będą wyglądały ładnie.
Znalazłem tu coś ciekawgo
... i już wiemy kto jest winny :-)
... i jeszcze temat tutaj
Kod: Zaznacz cały
http://forum.pclinuxos.org.pl/viewtopic.php?t=2108