wiecie co my

Wszystko Off Topic
AdeBe
Junior Member

Post autor: AdeBe »

Rad pisze:dzidzius80 napisał/a:
Hehe, dla leniwych mam jeszcze jedne rozwiązanie, a mianowicie, papa Neo.

W niektórych miejscach polski neostrada to praktycznie jedyny sposób na szerokopasmowy (albo jakikolwiek) internet.
Powiedziałbym, że nawet w bardzo wielu miejscach. Wciąż jest też sporo wiosek gdzie zostaje tylko modem :(
Najgorsze w tym wszystkim jest podejście TP, nawet jeśli abonenci wychodzą z propozycją współfinansowania zakupu i montażu sprzętu (a nie są to aż tak duże koszta) to są perfekcyjnie olewani hasłem "nasz plan rozbudowy tego nie przewiduje" :-/
7PGXW
Beginner

Post autor: 7PGXW »

dzidzius80 pisze:Poza tym na samego Linuksa jest kilka pięknych strzelanek i to niektóre z nich to multiplatformówki.
Mógłbyś wymienić kilka tytułów?
tadzik
Beginner

Post autor: tadzik »

7PGXW, nexuiz, openarena, doom 1,2,3, quake 1,2,3,4, et, etqw... zresztą...

EDIT: Wrzucam na wkleja bo tutaj śmietnik zrobię: http://wklej.org/id/43792/
Awatar użytkownika
lis6502
Member

Post autor: lis6502 »

OpenArena, OpenArena i jeśli pamięć mnie nie myli to OpenArena ;p
moonfall84

Post autor: moonfall84 »

Neo + router + Debian = Zero kłopotów :)
gielo
Beginner

Post autor: gielo »

Linux jest przede wszystkim dla ludzi co mają trochę więcej pod kopułą niż koczkodan pospolity. Może to brutalna prawda ale...

No i musisz wiedzieć czemu chcesz tego Linuksa a nie Windows.

Z Linuksem jestem od 96 roku gdzieś od RedHata 5.2 bodajże jak pamiętam. Wtedy to było ciężko aby skonfigurować system by mi służył, a nie tylko za wystawkę robił do pochwalenia się przed kumplami :mrgreen:

Przepraszam ale jak komuś sprawia problem przekopiowanie tekstu, poprzez kopiuj i wklej, to bez obrazy ale chyba powinien się zająć sadzeniem buraków, a nie komputerami bo to tylko kwestia czasu jak i pod Windowsem napotka problem nie do przeskoczenia.

Instalował ktoś z was kiedyś sterowniki do neostrady pod Windows Vistą jak tylko wyszła? To dopiero był kłopot.
Awatar użytkownika
ilin
Senior Member

Post autor: ilin »

gielo pisze:jak komuś sprawia problem przekopiowanie tekstu, poprzez kopiuj i wklej, to bez obrazy ale chyba powinien się zająć sadzeniem buraków
Obawiam się ze uprawa buraków wbrew stereotypom jest znacznie bardziej skomplikowana niź uruchomienie neostrady na debianie. :-D
panel
Beginner

Post autor: panel »

lis6502 pisze:OpenArena, OpenArena i jeśli pamięć mnie nie myli to OpenArena ]
Jak dla mnie najfajniejsza strzelanka to AssaultCube :mrgreen: .
ilin pisze: Obawiam się ze uprawa buraków wbrew stereotypom jest znacznie bardziej skomplikowana niź uruchomienie neostrady na debianie. :-D
Zwłaszcza, że buraki się sieje a nie sadzi :-/ .
gielo
Beginner

Post autor: gielo »

Nie wiem panel, czy się sadzi czy sieje bo nie jestem rolnikiem, ale głównie mi chodziło o to, że niektórym żyłoby się lepiej bez komputera bo to tylko dla nich dodatkowy stres.
sj65
Beginner

Post autor: sj65 »

Przepraszam że pozwoliłem sobie zabrać głos w innej sprawie.
Miło mi poznać samych wyjadaczy linuksa "zebranych" w jednym temacie. Mam nadzieję, że tyle mądrych głów coś wymyśli.
Może któryś z Was Panowie ma propozycję jak zainstalować skaner Plusteka OpicFilm7200, albo przypadkiem czytał coś pozytywnego na ten temat.

Powiedziałem sobie, gdy EEPlus będzie działał pod wine i ten nieszczęsny skaner to puszczę z torbami Microsoft -nie będę używał ani XP ani Visty. EEPlus działa już od pewnego czasu ekstra.
Skaner jest wykrywany (przynajmniej był w Lennym) tylko co dalej.
Jeżeli będzie odzew to umieszczę post we właściwym miejscu, a jeżeli nie to Microsoft nadal będzie rósł w siłę a poniektórym będzie się żyło dostatniej.

Pozdrawiam.
sj65
ODPOWIEDZ