Ja miałem Wizarda i ostro mieszałem z wersjami Windowsa, w każdym razie miałem to na szóstce i bardzo sobie chwaliłem. Jakby coś było niejasne: tym programem wykorzystasz PDA jako pendrive'a. Dobre żeby wrzucać caby i z poziomu urządzenia je instalować. Nie wiem jak wygląda sprawa z automapą, ale takim Total Commanderem dało się otwierać instalatory (setup.exe) i wyciągać z nich caby.
[Dodano: 2009-01-25, 11:02]
Wydaje mi się, że jeśli tam jest już Linux to problemów nie będzie z Debianem. Poszczególne dystrybucje różnią się tylko menedżerami pakietów i podejściem do kwestii bezpieczeństwa. Przykładowo, jeśli będziesz tam miał Ubuntu na kernelu 2.6.24 i wszystkie funkcje laptopa będą wykorzystane, to możesz przyjąć że i Debian da radę.
Edit:
Jeszcze coś:
Na to wychodzi, że exe instalatora jest ,,wielosystemowy''. Spróbuj wrzucić go na kartę i normalnie uruchomić jakimś menedżerem plików. Chyba że mówimy o wersji via torrent, to tutaj już mogą wystąpić odstępstwa.Wersję DEMO można zainstalować na urządzeniu typu PDA/MDA z systemem Windows Mobile 2003, 2003SE, 5, 6