Kadu, roz

Wszystko Off Topic
Awatar użytkownika
lis6502
Member

Kadu, rozłączanie połączenia z serwerami gadu-gadu

Post autor: lis6502 »

Problem jest następujący. Dzisiaj włączam Kadu, chwilę pochodziło i wykopało mnie z serwera. Miodzio. Załączam ponownie a ten do mnie że niewłaściwe hasło. Dobrze, zdarzało się już kilkukrotnie. Wyłączam, poczekałem chwilkę, załączam i już co logowanie to wyskakuje. Zastanawiam się czy mailować do tych gamoni z ggmedia czy odpuścić sobie? W końcu korzystam ze 'zmodyfikowanego klienta', wiadomo.
Byłem na webpadu, uid, hasełko, ślicznie. W odpowiedzi dostaję

Kod: Zaznacz cały

Serwer zakończył połączenie. Czy chcesz ponownie zalogować się?
Bardziej enigmatycznie chyba nie dało się zbyć użytkownika. Chętnie przeszedłbym na Jabbera, niestety muszę mieć kontakt z ludźmi przez ten zryty protokół.
damianskulski
Beginner

Post autor: damianskulski »

Trzeba przyznać, że serwery Gadu-Gadu często mają jakieś awarie itp, ale - niestety - co raz więcej ludzi korzysta z GG. Wolałbym korzystać z Yahoo! Messenger, ICQ, no ale - nikt ze znajomych go nie ma, a większość o nich nie słyszało. Pozostaje tylko wysyłać maile do [email protected] z pretensjami...
maly
Beginner

Post autor: maly »

lis6502 u mnie występuje ten sam problem, web.gadu-gadu również, jak zawsze przejściowe... dziadu-dziadu.
Awatar użytkownika
markossx
Beginner

Post autor: markossx »

Dziś ewidentnie jest z tym problem :!:
Awatar użytkownika
lis6502
Member

Dzięki za odzew, już wiem że nie jestem sam. Wciąż zastanawiam się jaki krok poczynić dalej. W myśl pomysłu damianskulski'ego pogratulowałem chłopakom z pomocy technicznej świetnego, bezawaryjnego protokołu. Chyba nie pozostaje nam nic jak usłuchać azhag'a z forum DUG i przejść na Jabbera. Masowo.

To chyba jest jakaś większa awaria Internetu! Jabberpl.org też zimny. Nieśmiało zapytam o Wielkie Twierdzenie Fermata?
Awatar użytkownika
Shiver25

Re: Padu Padu

Post autor: Shiver25 »

lis6502 pisze:Problem jest następujący. Dzisiaj włączam Kadu, chwilę pochodziło i wykopało mnie z serwera. Miodzio. Załączam ponownie a ten do mnie że niewłaściwe hasło. Dobrze, zdarzało się już kilkukrotnie.
Hmmm, ja tez odczulem problemy z tym haslem. Od czasu do czasu mnie to wkurza, poniewaz jakos czesto mi sie to nie zdarza.
Awatar użytkownika
r35

Post autor: r35 »

Problem już od wczoraj wieczora od czasu do czasu występuje :!:
Awatar użytkownika
lis6502
Member

Problem to występuje od początku powstania tego protokołu. Jak widać ja już gg nie mam. Oby jabber okazał się dobrym wyjściem.
Awatar użytkownika
Yampress
Administrator

Post autor: Yampress »

mi tez to się dzis zdarzyło. ja tą siec nazywam dziadu-dziadu. Szkoda że w Polsce wczesniej nie był jabber :)
Awatar użytkownika
lis6502
Member

A moim zdaniem bardzo dobrze. Niechaj padu będzie polskim standardem w zakresie IM, niech będzie kojarzone z dziećmi neo itp. Dzięki temu Jabbera wybiorą Ci co bardziej świadomi i większe prawdopodobieństwo że nie spotkasz takiej amandy99.
ODPOWIEDZ