stare wersje programów mimo aktualizacji repozytoriów

Tematy związane z oprogramowaniem, instalacją, konfiguracją
pateksan

stare wersje programów mimo aktualizacji repozytoriów

Post autor: pateksan »

Czołem,
to mój pierwszy temat na forum - zapoznałem się ze wszystkimi odnośnikami we wprowadzeniu dla początkujących. Napiszę krótko.

Sarge 3 - mimo że mam najnowsze oficjalne repozytoria, to są w nich bardzo stare wersje kluczowych programów (FF-IW, OpenOffice, multimedia, graficzne...).
Czy aby w wygodny sposób założyć sobie najnowsze wersje programów muszę zainstalować nową wersję dystrybucji (może przy okazji ją zmienię)? Czy można to zrobić jakoś inaczej?

Jeśli odpowiedź jest oczywista to przepraszam i napiszcie jak mam sformułować zapytanie do Google - googlam dużo na uczelni i wydawało mi się że umiem skutecznie szukać odpowiedzi, a tu zonk - nie znalazłem nic po polsku ani angielsku.
beta1
Beginner

Re: stare wersje programów mimo aktualizacji repozytoriów

Post autor: beta1 »

pateksan pisze: Sarge 3 -
... mimo że mam najnowsze oficjalne repozytoria,
Do czego, do Sarge :-?
pateksan pisze: Czy aby w wygodny sposób założyć sobie najnowsze wersje programów muszę zainstalować nową wersję dystrybucji ,
Bez tego się nie obędzie jak masz Sarge
fnmirk
Senior Member

Post autor: fnmirk »

pateksan, przejrzyj aktualne programy na forum. Właśnie odbywa się długo oczekiwane przejście na nową wersję systemu stabilnego.

Sarge to już odległa historia.

Uzupełnienie i wprowadzenie pod poniższymi odnośnikami:
http://www.debian.org/doc/manuals/refer ... ce.pl.html
pateksan pisze:zapoznałem się ze wszystkimi odnośnikami we wprowadzeniu dla początkujących.
Nie wierzę ;)
ODPOWIEDZ