Czy Debian b
Czy Debian będzie odpowiednim systemem?
Czy Debian będzie odpowiednim systemem do zastosowań w firmie jak i zwykłego użytkownika i na serwer?
Jeślibym patrzył na to wszystko z mojej strony to postawiłbym w firmie jakiegoś Debiana. Oczywiście po konfiguracji, średnio inteligenta istota sobie z nim poradzi. Natomiast jeśli chodzi o serwer wybrałbym CentOS-a. Takie są moje przemyślenia oraz pewne doświadczenie, które skłaniają mnie do wybrania dystrybucji opartej na RedHacie na serwer :]
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Witam
Odnośnie wersji dla zwykłego użytkownika to polecam sida. Używam od dwóch lat i nie zdarzyło mi się przeinstalowywać systemu. Nawet gdy jakiś pakiet się wykrzaczy to bardzo szybko pojawiają się poprawki. Ponadto w repo sida są np w miarę najnowsze sterowniki grafiki (fglrx) i ich instalacja nie sprawia problemów. Dla bardziej "zachowawczych użytkowników" to jednak testing.
Pozdrawiam
Odnośnie wersji dla zwykłego użytkownika to polecam sida. Używam od dwóch lat i nie zdarzyło mi się przeinstalowywać systemu. Nawet gdy jakiś pakiet się wykrzaczy to bardzo szybko pojawiają się poprawki. Ponadto w repo sida są np w miarę najnowsze sterowniki grafiki (fglrx) i ich instalacja nie sprawia problemów. Dla bardziej "zachowawczych użytkowników" to jednak testing.
Pozdrawiam
[quote="7PGXW"]A często robisz aktualizację? ]
Ja robię o 12-13 rano i 22-24, zależy o której się pojawią. Debiana Sid używam odkąd używam Debiana i nigdy, nigdy aktualizacja nie wykrzaczyła mi systemu. Jest to najstabilniejszy system jaki miałem.
Co do tematu - polecam wersję testową, czyli teraz Squeeze.
Ja robię o 12-13 rano i 22-24, zależy o której się pojawią. Debiana Sid używam odkąd używam Debiana i nigdy, nigdy aktualizacja nie wykrzaczyła mi systemu. Jest to najstabilniejszy system jaki miałem.
Co do tematu - polecam wersję testową, czyli teraz Squeeze.