Jaki edytor do pisania kodu stron www?
Witam
Mam kłopot (chorą córkę w domu) nudzi się potężnie, próbuje troszkę z programem szkolnym
przerabia podręcznik z informatyki w domu, a konkretnie pisanie www. w html i musi korzystać z notatnika (nie może korzystać z windowsowego edytora) co można jej polecić za odpowiednik Windowsowego notatnika w Debianie? Czy może być nano?
pozdrawiam Jurek
Mam kłopot (chorą córkę w domu) nudzi się potężnie, próbuje troszkę z programem szkolnym
przerabia podręcznik z informatyki w domu, a konkretnie pisanie www. w html i musi korzystać z notatnika (nie może korzystać z windowsowego edytora) co można jej polecić za odpowiednik Windowsowego notatnika w Debianie? Czy może być nano?
pozdrawiam Jurek
Lepiej coś co działa pod X'ami. Jeśli używa KDE to polecam Kedit, Kwrite czy bardziej zaawansowany (wielofunkcyjny Kate). Jeśli to ma być jednak edytor do HTML'u to lepiej skorzystać z programu do tego przeznaczonego. ¦wietny jest np. Qunata+.agavoides pisze:a konkretnie pisanie www. w html
[ Dodano: 2009-02-09, 11:54 ]
Dla Gnome jest świetny leafpad, który jest odpowiednikiem KEdit dla KDE. Są to klasyczne programy typu notatnik.agavoides pisze:Korzystamy z Gnome i mamy edytory html jak pisałem bluefish edytor rzecz w tym że szkoła wymaga żeby początki w notatniku były pisane.
-
- Senior Member