ile ci zaj
Ja zaczynałem od Ubuntu 6.06. Byłem na Ubuntu do wersji 8.04 LTS - jest to dobry system.
W tym momencie moim głównym systemem jest Debian Lenny 5.0.
Na moim komputerze zainstalowane są jeszcze - Ubuntu 8.04 LTS oraz oryginalnie kupiony Windows Home XP.
Windows używany jest tylko przez moją 5 letnia córeczkę - do gier, więc włączany rzadko;]
Ubuntu tylko uruchamiany gdy padnie Debian - wiec od początku instalacji Debiana ani razu :P
Pozdrawiam.
W tym momencie moim głównym systemem jest Debian Lenny 5.0.
Na moim komputerze zainstalowane są jeszcze - Ubuntu 8.04 LTS oraz oryginalnie kupiony Windows Home XP.
Windows używany jest tylko przez moją 5 letnia córeczkę - do gier, więc włączany rzadko;]
Ubuntu tylko uruchamiany gdy padnie Debian - wiec od początku instalacji Debiana ani razu :P
Pozdrawiam.
Ponad rok czasu na Debianie Sid + repo exp.
Teraz Ubuntu 8.04 - i przyznam że bardzo fajnie się pracuje
Z Debiana zrezygnowałem przez te zawiłości z zamrażaniem Lennego - no i KDE 4 mnie nie powaliło na kolana a tak, później chciałem wrócić na 3.5 ale cyrki się działy z czcionkami, a że nie chciało mi się w to bawić - poszło Ubuntu
Oŋólnie podchodziłem do Debiana 15 razy - tyle razy go instalowałem w ciągu miesiąca. Potem 3 miesiące przerwy, a resztę już znacie
Teraz Ubuntu 8.04 - i przyznam że bardzo fajnie się pracuje
Z Debiana zrezygnowałem przez te zawiłości z zamrażaniem Lennego - no i KDE 4 mnie nie powaliło na kolana a tak, później chciałem wrócić na 3.5 ale cyrki się działy z czcionkami, a że nie chciało mi się w to bawić - poszło Ubuntu
Oŋólnie podchodziłem do Debiana 15 razy - tyle razy go instalowałem w ciągu miesiąca. Potem 3 miesiące przerwy, a resztę już znacie
Dokładnie nie wiem ile ale zaczęło sie od tego ze kumpel zainstalował mi openSuSE nie wiem która to wersja byla ale wiem że to bylo kilka dni po premierze tej wersji, jednak nie odpaliła na nim moja karta radiowa a bez internetu głupio było wiec praktycznie i tak XP działał caly czas. Później długi czas nic do czasu aż kupiłem konto na Rootn... (nie bede reklamować ). Przez putty ale działałem i powoli coś tam się uczyłem, poźniej pomagałem kumplowi z RPSem (Real Privaty Server) a niedawno kupiłem sobie VPS'a (pragne podkreślić że od Rootn.. na każdej maszynie był debian). Niedawno (jakies 2msc temu) window padł mi dwa razy w ciagu weekendu. Za drugim razem zdecydowałem sie ze zainstaluje linuksa. Zainstalowałem ubuntu 8.04 ale po kilku dniach sciągnąłem 8.10. Byłem na nim prawie 2msc i kilka dni temu (piątek) zdecydowałem się na wywalenie ubuntu i zainstalowanie Debiana Lennego. Tak na stałe linuksa mam od 2msc a zacząłem się z nim "stykać" jakies 3lata temu.
Witam wszystkich.
Przesiadka z Windowsa na Debiana zajęła mi dokładnie 7 godzin (od 20 do 3).
Instalacja nie sprawiła mi większego kłopotu, przejrzałem tematy na forum, porobiłem notatki i poszło.
Co zainstalowałem? ¦rodowisko KDE. Wersja Sid. I to jest to.
Windows został do gier ale i to się zmieni.
Nareszcie jestem "wolnym człowiekiem".
Przesiadka z Windowsa na Debiana zajęła mi dokładnie 7 godzin (od 20 do 3).
Instalacja nie sprawiła mi większego kłopotu, przejrzałem tematy na forum, porobiłem notatki i poszło.
Co zainstalowałem? ¦rodowisko KDE. Wersja Sid. I to jest to.
Windows został do gier ale i to się zmieni.
Nareszcie jestem "wolnym człowiekiem".