Może i nie rozumiem, cóż - mnie jednak na podstawie tego opisu udało się uruchomić pilota bez żadnego problemu na dwóch rożnych systemach i nie miałem żadnej innej pomocy w tym względzie. Pilota używam w xdtv, mplayer, przez jakiś czas w Amaroku.kaladann pisze:Chyba także nie rozumiesz j. angielskiego.
Tobie nie - wnioski wyciągnij sobie sam.
Zresztą zdecyduj się raz piszesz, że masz problem z "wyłapywaniem" kodów pilota i żadna metoda nie działają, raz że wszytko jest w porządku irw Ci pokazuje wszytko dobrze i lirca masz skonfigurowanego.
To Ty sobie kolego daruj. Napisałem Ci co masz zrobić, a Ty nawet jasno (po polsku) nie potrafisz napisać w czym tkwi Twój problem i ,,cukrujesz'' coś o niedziałającym Gui w KDE.kaladann pisze:Akkon jak chcesz pisać tak długie posty z niczym co wynika dla rozwiązania problemu to lepiej daruj sobie.
Masz lircd.conf poprawnie skonfigurowany czy nie? Jeśli tak, to WSZYSTKIE klawisze, które wcześniej "wyłapał" irrecord MUSZ¡ dziać. lircrc odpowiada zaś za przypisanie tych klawiszy do konkretnych aplikacji i funkcji jakie mają tam pełnić.kaladann pisze:lircrc z lircd.conf - to dwa różne pliki odpowiedzialne za co innego.
Ale w czym problem? Przecież wszytko jest opisane w dokumentacji poszczególnych programów. Znasz języki więc dasz sobie zapewne radę ]Mnie działa wciąż tylko enter (nawet działał jak nie konfigurowałem lirca) no i tak jest do teraz.[/quote]Czy mógłby ktoś wrzucić działający lircrc do np. amaroka i także hardware.conf z etc/lirc?
Czyli irrecord tak naprawdę nic więcej Ci nie nagrał i Ty mi piszesz, że:
i dalejgdy nagrało się wszystko "succesfully"
Sam sobie przeczysz.IRW pokazuje mi to co powinien. Mam wkleić całą stronę przypisanych klawiszy?
Jak jesteś taki "mądrala" i w "świecie" obeznany, to sam sobie świetnie dasz radę.Czy mógłby ktoś wrzucić działający lircrc do np. amaroka i także hardware.conf z etc/lirc?