lirc - pilot nie dzia

Tematy związane z oprogramowaniem, instalacją, konfiguracją
Akkon
Junior Member

Post autor: Akkon »

kaladann pisze:Chyba także nie rozumiesz j. angielskiego.
Może i nie rozumiem, cóż - mnie jednak na podstawie tego opisu udało się uruchomić pilota bez żadnego problemu na dwóch rożnych systemach i nie miałem żadnej innej pomocy w tym względzie. Pilota używam w xdtv, mplayer, przez jakiś czas w Amaroku.
Tobie nie - wnioski wyciągnij sobie sam.

Zresztą zdecyduj się raz piszesz, że masz problem z "wyłapywaniem" kodów pilota i żadna metoda nie działają, raz że wszytko jest w porządku irw Ci pokazuje wszytko dobrze i lirca masz skonfigurowanego.
kaladann pisze:Akkon jak chcesz pisać tak długie posty z niczym co wynika dla rozwiązania problemu to lepiej daruj sobie.
To Ty sobie kolego daruj. Napisałem Ci co masz zrobić, a Ty nawet jasno (po polsku) nie potrafisz napisać w czym tkwi Twój problem i ,,cukrujesz'' coś o niedziałającym Gui w KDE.
kaladann pisze:lircrc z lircd.conf - to dwa różne pliki odpowiedzialne za co innego.
Masz lircd.conf poprawnie skonfigurowany czy nie? Jeśli tak, to WSZYSTKIE klawisze, które wcześniej "wyłapał" irrecord MUSZ¡ dziać. lircrc odpowiada zaś za przypisanie tych klawiszy do konkretnych aplikacji i funkcji jakie mają tam pełnić.
Czy mógłby ktoś wrzucić działający lircrc do np. amaroka i także hardware.conf z etc/lirc?
Ale w czym problem? Przecież wszytko jest opisane w dokumentacji poszczególnych programów. Znasz języki więc dasz sobie zapewne radę ]Mnie działa wciąż tylko enter (nawet działał jak nie konfigurowałem lirca) no i tak jest do teraz.[/quote]
Czyli irrecord tak naprawdę nic więcej Ci nie nagrał i Ty mi piszesz, że:
gdy nagrało się wszystko "succesfully"
i dalej
IRW pokazuje mi to co powinien. Mam wkleić całą stronę przypisanych klawiszy?
Sam sobie przeczysz.
Czy mógłby ktoś wrzucić działający lircrc do np. amaroka i także hardware.conf z etc/lirc?
Jak jesteś taki "mądrala" i w "świecie" obeznany, to sam sobie świetnie dasz radę.
kaladann

Post autor: kaladann »

akkon proszę... nie chce mi się już nawet na twój post odpisywać. Forum służy rozwiązywaniu problemów. Dodam tylko że jeśli sądzisz, że jak jednemu coś zadziała pod Linuksem zgodnie z instrukcją to innym tez "musi" to przepraszam, ale masz mniejsze pojęcie o Linuksie niż ja sam :D

Czy tylko jedna osoba używa pilota winfasta?
Akkon
Junior Member

Post autor: Akkon »

kaladann pisze:nie chce mi się już nawet na twój post odpisywać
To po co to robisz?
kaladann pisze:Wyjmujesz coś z kontekstu urywasz moje cytat
To się zdecyduj, bo sprzecznie opisujesz swój problem w rożnych miejscach.
kaladann pisze:Dodam tylko że jeśli sądzisz
Ja nic nie sądzę. Za to Ty masz widzę dużą łatwość w tym względzie.
ze jak jednemu coś zadziała na linuksie zgodnie z instrukcją/tutkiem
Przecież się nawet do niego nie zastosowałeś. Zresztą czego Ty oczekujesz? Gotowych patentów? A skąd pewność, że u Ciebie będą działać? Jak to było...
...jeśli sądzisz, ze jak jednemu coś zadziała na linuksie zgodnie...
Przeczysz sobie na każdym kroku.
kaladann pisze:ale masz mniejsze pojęcie o linie niz ja sam
Pewnie tak (tak jak nie znam języków ]Czy tylko jedna osoba używa pilota winfasta ? [/quote]
Masz pecha.
fnmirk
Senior Member

Post autor: fnmirk »

Zadaniem autora wątku jest wyciąganie wniosków z przedstawianych propozycji rozwiązania problemu. Dyskusja zaczyna odbiegać od tematu. Proszę skupić się na temacie, a nie na licytacji w stylu czyje grabki mają więcej zębów i lepiej grabią.

Z następnych wiadomości zostaną usunięte wszystkie osobiste ,,wycieczki'' nawet jak będą w formie dodatku.
ODPOWIEDZ