Jestem użytkownikiem Debiana od przeszło 4 lat.
Mam komputer Intel Core 2 Duo 2.3 GHz CPU E6550, 4GB Ramu do tego NVidia GeForce 8600GT. Płyta Abit IP35 i 2 dyski 500 i 160 GB, z tym że ten drugi jest pod Debiana.
Mam problem z zainstalowaniem nowego Lennego. Zmienił się trochę model rozruchowy instalatora.
£aduje CD. Startuje. Wybieram np. normalną instalację po czym chwilkę lecą napisy bo ładuje instalator a następnie wyskakuje
i przy każdej linijce się zatrzymuje, chwilę myśli i znów kolejna linijka z innym numerkiem.buffer I/O error on device sr0, logical block (numerki)
buffer I/O error on device sr0, logical block (numerki)
Jak instalowałem Lennego jeszcze jak był w testing zadziałało coś takiego jak dodanie komendy irqpoll. Niestety tu już to nie działa.
Instalator jest z wersji ściągniętej wczoraj więc najaktualniejszy i oczywiście netinstall amd64.
Jednak na netinstall i386 jest to samo.
Czekam na pomysły i sugestie. Będę wdzięczny też za odnośniki (choć już szukałem trochę tego po sieci) ale bezskutecznie (może jestem słabym szukaczem) jednak proszę o polskie odnośniki, bo u mnie angielski kuleje ogromnie.
Jeśli chodzi o moje zdolności linuksowe to nie są zbyt wysokie więc jasno i czarno na białym co i jak
Proszę pilnie o pomoc! Nie skazujcie mnie na cierpienia pod Windowsem.
Dziękuje wszystkim serdecznie z góry za okazałą pomoc!
Pozdrawiam
JM