Które

Wszystko Off Topic
Awatar użytkownika
lis6502
Member

Post autor: lis6502 »

Nieprawda. VT[1-6] rulez ^^.
Olo

Post autor: Olo »

Ja preferuję na codzień gnome, a od święta używam blackboxa. :)
Mulczas88

Post autor: Mulczas88 »

A to które?

Obrazek
galvay

Post autor: galvay »

Wygląda mi na KDE 3.5.x
Imo ładniejsze jest KDE4.
Ale ze środowskami jest tak, że każdy ma swój typ, w końcu różni ludzie to różne gusta.
Wypróbuj, pobaw się i sam zdecydujesz, które ci najbardziej pasuje.
Olo

Post autor: Olo »

KDE 3.5 z pseudo przezroczystymi oknami.
thalcave
Junior Member

Post autor: thalcave »

Ja osobiście nie korzystam z żadnego środowiska - na menadżerze okien można to samo osiągnąć jeszcze idealniej dopasowane do Ciebie.
Polecam Fluksa (WM)
genobis
Beginner

Post autor: genobis »

Przekornie napiszę, że wszystkie te środowiska mogą być bardzo ładne. GNOME stawia na prostotę, KDE na wysoką konfigurowalność. KDE 3.5 jest już w zasadzie wymarłą i nierozwijaną linią, jednak wciąż bardziej dopracowaną i stabilną niż nowsze KDE 4. Zarówno GNOME, jak i KDE są bardzo funkcjonalne. Nieco bardziej wymagające są "lżejsze" środowiska.

Ja używam KDE 3.5.
velmafia
Member

Post autor: velmafia »

każde w którym dobrze Ci się pracuje jest dobre.

ze środowiskami jest trochę jak z vim'em i emacs'em wieczna wojna pomiędzy użytkownikami o wyższość jednego nad drugim, a takie wojny tylko czas zabierają niczego nie wnoszą, po prostu przy wielkości aktualnych dysków w komputerach można się pokusić na zainstalowanie rożnych środowisk i sprawdzenie każdego osobiście i samemu zdecydowanie które mi lepiej odpowiada, a samo przeskakiwanie pomiędzy środowiskami jest bajecznie proste, bo wybierasz środowisko w menadżerze logowania.
LMen

Post autor: LMen »

Ja preferuje lekkie środowisko takie jak Fluxbox. Wcześniej jakiś czas korzystałem z gnome i kde jednak pełną wygodę i funkcjonalność a także zadowalający mnie wygląd dał flux. Tak jak piszą poprzednicy najlepiej samemu zainstalować i spróbować.
silentwr
Beginner

Post autor: silentwr »

Ja też używam KDE 3.5, fakt, że trzeba spędzić przy nim trochę czasu, tak aby go dobrze skonfigurować, ale warto.
ODPOWIEDZ