Tzn, że dostawca blokuje Ci port 22? To ustaw inny.Informatyk pisze:Ok, dzięki za pomoc. Okazało się że jednym wyjściem jest dopłacenie kilku złotych do abonamentu za IP zewnętrzne, bądź... zmiana dostawcy Internetu.
Uruchomienie serwera ssh
-
- Beginner
Ale Tak, ale:Nie, on nie ma zewnętrznego ip i dlatego nie można się z nim połączyć.
czyli jest jakieś przekierowanie na serwerze dla portu 80, więc może jest też dla innych portów.Informatyk pisze:Nie posiadam IP zewnętrznego, jestem jednak w sieci osiedlowej, a serwer WWW (na Apache) działa poprawnie. nazwa_hosta.adres_strony_sieci_osiedlowej.pl
Witam. Nie będę tworzył nowego tematu tutaj opiszę swój problem, bo widzę, że kolega miał bardzo podobny. Zainstalowałem sobie ssh:wszystko ładnie chodzi. Po ,,localhoscie'' łączy się bez problemu, lecz jak chcę się połączyć z serwerem, który jest na zewnątrz np. to stoi w miejscu jakby ktoś dał pauzę. Porty są przekierowane i wszystko działa.
Co jeszcze mogę zrobić, nie mam pomysłów? Wcześniej miałem fbsd i openbsd i śmigało bez problemów. Konfiga też nie daję bo jest w nim dobrze, nic nie jest tam zmieniane.
Z góry dziękuję. Pozdrawiam.
Kod: Zaznacz cały
apt-get install ssh
ssh [email][email protected][/email]
0dl4w:/home/bryn1u# /etc/init.d/ssh status
sshd is running.
Z góry dziękuję. Pozdrawiam.
Nie moge sie polaczyc z serverem na zewnatrz. Czyli z mojego servera chce sie polaczyc z serverem na zew np:
ssh [email protected]atrz. Nie mam zadnych regulek czytalem posty wyzej. Mialem debiana 4.0, fbsd, obsd i od groma innych OS, wszystko chodzilo normalnie. Wczoraj zainstalowalem lennego i nie moge sie polaczyc.
ssh [email protected]atrz. Nie mam zadnych regulek czytalem posty wyzej. Mialem debiana 4.0, fbsd, obsd i od groma innych OS, wszystko chodzilo normalnie. Wczoraj zainstalowalem lennego i nie moge sie polaczyc.