KDE4 dostępne w Sidzie
-
Niestety polecenie wysypuje niespełnione zależności, ale mniej ;/ Raczej muszę poczekać aż się dobrze ustabilizuje w Sidzie i wtedy zainstaluje kde4
Kod: Zaznacz cały
aptitude install kde4-minimal
-
Tak 32 bity. Zainstalowałem wersję net-install, później zmieniłem wpisy w /etc/apt/sources.list na te z Sida, późniejNastępnie zainstalowałem: xserver-xorg, xbase-clients, xfonts-base, xterm, a na sam koniec chciałem kde4, lecz mnóstwo niespełnionych zależności. Przecież wszystko robiłem tak jak zawsze, a jednak coś jest nie tak.
aptitude update && aptitude dist-upgrade
Odnośnie niespełnionych zależności: problem dotyczy wymaganych pakietów, a nie polecanych.
Prawdopodobnie wszyscy mają problem z pakietem libltdl3 który jest pakietem wirtualnym, i prawdopodobnie problem dotyczy osób posiadających tylko repozytoria Sida.
Rozwiązaniem problemu jest dodanie do sources.list repozytoriów testing, które już zawierają poprawny pakiet.
Potem robimy i instalacja powinna już pójść bez problemu
Prawdopodobnie wszyscy mają problem z pakietem libltdl3 który jest pakietem wirtualnym, i prawdopodobnie problem dotyczy osób posiadających tylko repozytoria Sida.
Rozwiązaniem problemu jest dodanie do sources.list repozytoriów testing, które już zawierają poprawny pakiet.
Potem robimy
aptitude update
-
- Beginner
KDE4 w Lennym, masz tylko w backportach. Wersja 4.1.
Instrukcja.
Są też nieoficjalne repozytoria, ale pare dni temu, jednemu z forumowiczów nie dzialały. Link.
PS Witam kolegę z BP. :-D
Instrukcja.
Są też nieoficjalne repozytoria, ale pare dni temu, jednemu z forumowiczów nie dzialały. Link.
PS Witam kolegę z BP. :-D
-
- Beginner
iria, też jesteś z BP? No właśnie, ja mam Debiana Sida i chciałem zainstalować kde 4.2. Mam je w repozytoriach ale przy:jest dużo niespełnionych zależności. Jak Tobie się udało zainstalować stabilną wersję kde4?
apitude install kde4